Otlu peynire zam geldi

Van’da süt ürünlerine art arda gelen zamlara rağmen esnafın uzun süre eski fiyattan sattığı otlu peynire de zam yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı, üreticinin sürekli fiyat artışına gitmesi üzer

VAN 3.01.2022 10:57:07 0
Otlu peynire zam geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelinde süt ürünlerinde yaşanan fiyat artışları süt ürünleri satışının yapıldığı Van Büyükşehir Belediyesi Tarihi Peynirciler Çarşısı’na da yansıdı.
Peynirciler çarşısında bir süredir süt ürünleri zamlı olarak satılıyor.

ESNAF, PEYNİRE ZAM YAPMADI

Ancak esnaf bu süre içinde, diğer süt ürünlerini zamlı satarken Van’da sofraların vazgeçilmezi olan otlu peynire zam yapmadı.
Otlu peynir, 60-65 TL arasında olan eski fiyattan satıldı.
Çarşı esnaflarından Rüstem Apaydın, müşteriyi mağdur etmemek için üreticiden zamlı aldıkları halde peyniri çok az bir kârla satmaya devam ettiklerini söyledi.

PEYNİRE DE ZAM YAPILDI

Üreticinin son günlerde yeniden peynire zam yapması çarşı esnafını da zor durumda bıraktı.
Van Büyükşehir Belediyesi Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı otlu peynire de zam uyguladı ve şimdi kilosu 70-75 TL arası bir fiyattan satıyor.

“BÖYLE GİDERSE 100 TL OLUR”

Esnaflar, üreticiden gelen zamların devam etmesi durumunda peynir fiyatının kısa süre içinde daha da artacağını söyledi.
Bir esnaf, “Biz uzun süre zam yapmamak için kendimizi zorladık, ama köylüler tekrar zam yapınca biz de fiyatı yükseltmek zorunda kaldık. Böyle giderse yakında 100 TL’ye kadar çıkar” diye konuştu.

PEYNİRCİLER ÇARŞISINDA NELER VAR?

Van Büyükşehir Belediyesi Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda 55 esnaf süt ürünleri ile bal, yumurta, yemeklerde kullanılan pancar çeşitleri ile biber, domates, patlıcan gibi kurutulmuş sebze satışı gerçekleştiriyor.
Süt ürünleri dışındaki ürünlerin fiyatlarında bir değişiklik olmadığı belirtildi.
Özel Haber: M.Selim KURT