Otistik Çocuklara Şefkat Eli…

Van'ın Edremit İlçesi'nde otistik çocuklar için yeni ve modern bir eğitim merkezinin temeli atıldı. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından YTY Firması'na yaptırılan eğitim merkezinin temel atma töreni renkli geçti.

VAN 22.10.2013 10:37:18 0
Otistik Çocuklara Şefkat Eli…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Törende konuşan Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan, bu tür eğitim merkezleri sayesinde otistik çocukların topluma katılacağı ve toplumla birlikte yaşamaya alışacağını söyledi.

Temel atma törenine Van Valisi AydınNezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) VanMilletvekili Gülşen Orhan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, YTY Firması Sahibi Addurrahman Yörük ve çok sayıda davetliler katıldı.

Van'ın Edremit İlçesi'nde otistik çocukların eğitim görmesi için oldukça modern bir merkezin temeli atıldı. 6 bin 680 metre kapalı alana sahip olacak olan eğitim merkezinin açılış konuşmasını Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan yaptı.

Türkiye'de 23 adet Otistik Merkezi'nin bulunduğunu belirten Zafer Nuri Eraslan, "Vakfımızın Kurcusu merhum Ayhan Şahenk topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak için, kendisinden sonra bu hizmetlerin devam etmesi için vakfımızı kurdu. Vakfımız bir gönüllü kuruluştur. Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor ve Çevre alanlarında devletimizin hizmet yükünü azaltılmasında katkıda bulunmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bundan iki yıl önce yine Van'daydık. 2011 yılında Van'da meydana gelen depremde vakıf olarak bütün desteklerimizi seferber ederek Vanlı kardeşlerimizin yanında olduk. Çadırlarımızla, battaniyelerimizle, sobalarımızla, ilaçlarımızla ve her gün 2 bin kişi yemek veren çadırımızla 30 gün boyunca Van halkının açısını paylaştık. Vanlıların yaralarının sarılmasına katkıda bulunmaya çalıştık. O gün gelişimizin amacı yaraları sarmaktı" dedi.

Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için çok sayıda yaptıkları okullara bir yenisini daha eklediklerini belirten Eraslan, "Bugün Van gelişimizin sebebi Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için başlattığımız ve ülkemizin değişik yerlerinde sürdürdüğümüz çok sayıda yaptığımız okula bir yenisini daha ekledik ve bugüne kadar yaptıklarımızdan farklı bir modeli gerçekleştirmek için buradayız. Biz daha çok temel eğitime mesleki eğitime öncelik veren çalışmalar yürütüyoruz. Otistik çocuklara eğitim veren Türkiye'de şu anda 23 merkez var. Buradaki eğitim merkezinin önemi, çocukların eğitime başlamasıyla daha iyi anlaşılacak. Bu okullarda eğitim gören çocuklar, topluma katılacak ve toplumla birlikte yaşamaya başlayacak. Bu okulun Van ve bölgesi için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Ak PartiVanMilletvekili Gülşen Orhan, Türkiye'de çok şeyin değiştiğini belirterek, "Bugün Türkiye'de çok şey değişti. Türkiye'nin yanı sıra Van'da çok değişti. Her geçen gün değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunman bir okul Van'da yapılıyor. Bu okulun Van ve çevresi için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu okulda çok güzel gençlerimiz yetişecek. Bizde onları kulağı ve sesi olacağız. Bugün temeli attığımız okul çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Buda bizi gerçekten sevindiriyor. Bu anlamda burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu okulun Van için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye çıkan Van Valisi AydınNezih Doğan, daha fazla özel eğitim kurumlarına ihtiyacın olduğunu belirterek, bu tür merkezleri açan insanların mutlu olduğunu söyledi.

Vali Doğan, Van'da bunun gibi bir çok daha yatırıma ihtiyacın olduğunu belirterek, "Van'da şu anda sadece 3 tane özel okul bulunuyor. Bu yetersizdir. Böyle özel eğitim veren okullara daha fazla ihtiyaç vardır. Geçmişe göre bu tür çocukların topluma kazandırılması için farklı politikalar uygulandı. Bu yönde yapılan çalışmalara sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Umuyoruz ki, Ayhan Şahenk Vakfı'nın yaptırdığı bu eğitim kurumunun dışında diğer gruplar da böyle yatırımlar yapar. Çünkü bu tür özel eğitim merkezleri açan insanlar daha mutlu oluyor. Bugün burada temeli atılan okulun Van için hayırlı olacağını umuyoruz. Bu tür yatırımların gelmesini bekliyoruz. Çünkü Van'ın böyle yatırımlara ihtiyacı var. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ak PartiVanMilletvekili Gülşen Orhan, Van Valisi AydınNezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan ve Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ilk harcı dökmek için butona bastı.
Tören, daha sonra verilen ikramla son buldu.

Van Bölge Gazetesi- Hacı Yılmaz