'Otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılacak'

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, Nevruz'un, turizm açısından çok hareketli geçeceğini belirterek, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşacağını söyledi. Şimdilerde bir

VAN 19.03.2022 11:56:28 0
'Otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılacak'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 15 Mart tarihinde başlayan ve 29 Mart tarihine kadar devam edecek olan Shopping Fest (Alış Veriş Günleri) ve nevruz dolayısıyla, İranlı turistlerd Van'a gelmeyi sürdürüyor. Otellerde doluluk oranlarının şu sıralarda yüzde 80 civarında seyrettiğini belirten Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, doluluk oranlarının yarından itibaren yüzde 100'ü bulacağını vurguladı. Yüksel, bu durumun da kentteki esnafın yüzünü güldüreceğini söyledi. 
Nevruz dolayısıyla İran'da uygulanan tatil, çok sayıda İranlı turistin Van'a gelmesine sebep oluyor. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “Otellerdeki doluluk oranı şuan yüzde 80 bandında ancak yarından itibaren bu oran yüzde 100’e ulaşacak. 2 senedir korona virüs nedeniyle bu yoğunluk gerçekleşemedi ama bu sene gerçekleşecek. Nevruz ile birlikte Shopping Fest’in olması ve aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle hem alışveriş hem de eğlence kısmında çok güzel hazırlıklar yapıldı. Nevruz’dan önce de İranlı turistlerin yoğun ilgileri var, ancak yarından itibaren doluluk oranlarımız tam kapasiteye ulaşacak”dedi.

"VAN'IMIZA ÇOK BÜYÜK FAYDASI OLACAK"
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, şunları söyledi; “Bu mevsimde İranlı turistler Van’a çok geliyor. Nevruz Bayramı tatilinde yani 20 Mart tarihinden başlayarak 3 Nisan’a kadar ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaşacak. 2 senedir korona nedeniyle bu yoğunluk gerçekleşemedi ama bu sene gerçekleşecek. Nevruz ile birlikte Shopping Fest’in olması ve aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle hem alışveriş hem de eğlence kısmında çok güzel hazırlıklar yapıldı. Nevruz’dan önce de İranlı turistlerin yoğun ilgileri var. Oteller dolu olacağı için bazıları Nevruz Bayramı öncesinden gelmeye başladılar. Nevruz Bayramı İranlılar için yenilenme anlamına geliyor, yeni yıla girerken bazıları alış verişini yapıyor, ev eşyalarını değiştiriryo. Onlar için yeni yıla yeni kıyafetler ve yeni eşyalarla başlamak daha güzel bir yıl olacağı inancı taşır. Bu bir gelenek ve görenektir, bu adetleri gereği mutlaka alış veriş yapmaları gerekiyor, bunun da Van’ımıza çok büyük faydası olacaktır.”

“MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTERELİM”
“Van’a en büyük turist akımı İran’dan oluyor, ilk sırada İran bulunuyor" diyen Yüksel, Van'ı ziyaret eden her turiste kent halkının misafirperverliğini göstermesi gerektiğnii söyledi. Yüksel: “Misafirlerimize nazik davranır, misafirperverliğimizi en üst perdeden gösterirsek, çok fazla turist gelir ilimize. Bu da sadece turizmcilerimizin faydasına değildir, Vanlı esnafımızın da faydasına olacak bir durumdur. Ve ilimize döviz girdisi oldukça, işsizliğin de azalacağını düşünüyorum. Nevruz’dan beklentimiz çok fazla, otellerin doluluk oranı çok yüksek olacak. Van halkı misafirperverdir, otellerde yer olmadığı zaman hiç tanımadığı İran vatandaşlarını evine götürüp misafir eden vatandaşlarımız var. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Özel Haber: Mehmet Selim KURT