ÖSYM'den açıklama

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, üniversite yerleştirmelerinde hata yapıldığı belirtildi.

VAN 12.08.2017 13:53:34 0
ÖSYM
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, üniversite yerleştirmelerinde hata yapıldığı belirtilerek, bu durumdan etkilenen adaylardan özür dilendi.

Açıklamada, "8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C'nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde 'ek puanlı yerleştirme puanları' yerine 'ek puansız yerleştirme puanları'nın kullanıldığı tespit edilmiştir." denildi.

Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesinin değiştiği, bin 628 adayın daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma geldiği, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen bin 499 adayın ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşemediği bildirildi.

Konuyla ilgili adaylar ile kurumların bilgilendirildiğinin ve yeni sonuçların saat 11.00 itibariyle güncellendiğinin ifade edildiği açıklamada, bu durumdan etkilenen adaylardan özür dilendi. (İLKHA)