Osmanlı’nın ‘Askıda ekmek‘ geleneği Van’da yaşatılıyor

Sofraların başköşesinde olan ekmeğe dahi ulaşamayan aileler var. O aileler için askıya asılan ekmek rahat ve doyurucu bir gün geçirmelerini sağlıyor.

VAN 12.10.2021 17:57:49 0
Osmanlı’nın ‘Askıda ekmek‘ geleneği Van’da yaşatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sofraların başköşesinde olan ekmeğe dahi ulaşamayan aileler var. O aileler için askıya asılan ekmek rahat ve doyurucu bir gün geçirmelerini sağlıyor. Son yıllarda oldukça popüler olan bu geleneği ata mirası olarak sahip çıkan devam ettiren fırınlar iyilik yapmanın güzelliğini insanlara anlatıyor. Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan bir fırında aynı şekilde askıda ekmek geleneğini hala devam ettiriyor.

Ekmek alırken fazladan para bırakan vatandaşlar tarafından bu projeyi yürüttüklerini söyleyen fırın sahibi Ömer Elver “Ekmek alırken fazladan para bırakan vatandaşlar ihtiyacı olanlara ekmek veririsiniz diyorlar, hayırsever vatandaşların bıraktıkları paralarla bu projeyi yürütüyoruz. Bu proje de ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre ekmek veriyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlar günlük olarak özellikle de sabah ve akşam gelip ekmek alıyorlar. ” şeklinde konuştu.

Kaynak: Vangölü TV