OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt 3 noktaya dikkat çekti

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van turizminin gelişmesi için yerelde yapılabileceklere dikkat çekerek, plaj ve diğer tesislerin hayata geçirilmesi ve bu yöndeki eksiklerin tamamlanması gerekti?

VAN 17.03.2017 21:20:18 0
OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt 3 noktaya dikkat çekti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da yaz, kış ve inanç turizmi için gerekli tüm şartlar mevcut. Birçok medeniyete başkentlik yapmış olan Van, yazın ayrı, kışın ayrı güzellikte olan doğası, mimarisi yönünden göz kamaştıran tarihi yapıları ve eski mezar, kilise, havra, cami gibi inanç açısından farklık gösteren dokusuyla aranması gereken bir turizm kenti.

Turizmi önemli bir istihdam alanı olarak gören Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, kent turizminin gelişmesi için önerilerini sıraladı.

TURİZMDE ÜÇ AŞAMA

Gazetemize konuşan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van turizmi için üç aşamaya dikkat çekti.

Turizmin, yaz turizmi, kış turizmi ve inanç turizmi olarak değerlendirdiğini belirten Bozkurt, bu doğrultuda Van için yapılabileceklerin olduğunu söyledi.

Nevruz ile birlikte İran’dan Van’a bir turist akışı olduğuna da işaret eden Bozkurt, bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

KIŞ TURİZMİ

Kış turizmi için Van’daki olanaklara değinen Bozkurt, devrede olan tesislerin eksikliklerine dikkat çekti.

Abalı Kayak Tesisleri’nin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, şu öneride bulundu:

“Her kış binlerce İranlı Palandöken'e, Sarıkamış'a gidiyor. Çünkü oradaki tesislerde turistin rahat etmesini sağlayacak barınma alanları var. Ama Abalı Kayak Tesisleri deyince ‘kalacak tesisleriniz yok’ diyorlar. Bunu ortadan kaldırmak gerekiyor.”

YAZ TURİZMİ

Yaz turizmi için de herhangi bir yerle beklenti içine girmeden yapılabileceklerin olduğunu belirten Bozkurt, şunları söyledi:

“Mesela eşsiz güzelliğe sahip Gevaş’a bağlı İnköy bölgesinde İranlılar ve diğer turistler için tatil köyü yapılabilir. Her yaz binlerce İranlı Antalya'ya gidiyor. Bunu tersine çevirmek bizim elimizde, binlerce turist Van’da kalabilir. Görebildiğim kadarıyla Diyanete tahsis edilen Merkez Bankası tesisleri yazın boş, güzel kumsala sahip bu tesislerde İranlılar ağırlanabilir. Geçen yıl plaj talepleri vardı. Bu konunun da kulak ardı edilmemesi gerekiyor.”

İNANÇ TURİZMİ

Akdamar Kilisesi, Halime Hatun Türbesi, Asur, Med ve Osmanlı döneminden kalan tarihi camiler ve mezarlıklar başta olmak üzere inanç turizmi için Van’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bozkurt, bu yönde de turistlerin iyi ağırlanması gerektiğini söyledi.

FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİ

Alışveriş ya da başka nedenlerle İran’dan Van’a gerçekleşen insan sirkülasyonunun iyi değerlendirilmesi ve turizm için iyi bir katma değere dönüştürülmesi gerektiğini de ifade eden Bozkurt, bugünlerde İran’da uygulanan Nevruz tatiline de dikkat çekerek, “Nevruz hareketliliği başladı. Cadde ve sokaklar İranlı misafirlerimizle doldu. Gönül ister ki bu hareketlilik Nevruz sonrası aylarda da devam etsin. Bu hareketliliği sağlamak bizlere düşüyor. Ev ödevlerimizi unutmayalım. İstersek başarabiliriz.” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı