Ortalamasız Vicdan, Adaletsiz Adalet ve Tarafgirlik

Muharrem Şaşkın

VAN 1.12.2012 15:32:14 0
Ortalamasız Vicdan, Adaletsiz Adalet ve Tarafgirlik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hiç ortası olmayacak değil mi paslı vicdanınızın? Birisine verirken haklarını ,diğerini hep ötekileştiriyorsunuz.

Başörtlüler çok çekti bu ülkede ama bunun hıncını yoksullardan çıkarıyorsunuz. Herkese istediğini değil de , istediğinizi veriyorsunuz, verirken de incitiyorsunuz. Karşılığında takdir, oy ve övgü bekliyorsunuz.(MÜDDESİR/6)

Birine verirken diğerinden alıyorsunuz. Din hizmeti vermek için kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bütçeden en büyük pay ayrılırken, alevilere bir kuruşluk bile din hizmeti vermiyorsunuz. Temsil hakkı tanımıyorsunuz. Hiç ihtiyaç yokken Çamlıca tepesine halkın bütçesinden kendi döneminizi hatırlatacak cami yapmaya çalışıyorken , alevilerin cemevini ibadethane kabul etmiyorsunuz.

Ama alevi çocuklarını askere alıp, bayraklayıp camilerden cenaze kaldırmayı iyi biliyorsunuz. Bu adaletsizlik birliği tevhidi, bozmak değilmi? Düşünmüyor musunuz? Yarım yamalak hamasi tarih bilginizle kafanıza uymayan tarih kurgulu diziyi mahkemelere veriyorsunuz.

Kumandanız yok mu ,neden izliyorsunuz? Tarihi tv dizilerinden mi öğreniyoruz sanıyorsunuz? Geçin bunlardan geçin, çekin ellerinizi evlerimizden, ceplerimizden, tv'lerimizden...

Şu son yaptığınız kıyafet düzenlemesi yada kıyafet serbestliği, anladık örtülü insanlarımıza haklarını veriyorsunuz. Bu güzel tebrik ediyoruz. Ama okullarda kıyafet zorunluluğunu kaldırırken, eşitliğide ortadan kaldırıyorsunuz. 'Herkes istediği gibi giyinsin' diyorsunuz. Bu şu demek değilmi? Varsıl çocukları şık ve süslü gelsin. Peki ya yoksul çocukları onlar nasıl giyinecek? O süslü püslü zengin aile çocuklarını görünce ezilmeyecekler mi? Ne kadar zalimsiniz. Sizin çocuklarınızın boynu hiç yokluktan bükülmedi ki ,nereden bileceksiniz? O okul çocuklarının giysi giderlerinizi hükümetiniz karşılasın. Nasıl olsa para bol, kafilelerle harcıyorsunuz, toplu olarak gerekli gereksiz dış gezilerde... Makam uçakları... Makam odaları... Köşk harcamaları... Vekillerin telefon sağlık harcamaları... Suriye'deki paralı askerlere silah para yardımları... O paraların her kuruşunda, hergün aynı soluk ceketi giyecek olan, o çocukların hakkı var.

"Yediklerinizden yediriniz, giydiklerinizden giydiriniz." (Hz. Muhammed)

Maun suresi, Mekkede nazil olmuştur. 7 ayettir. Kur'an'ı Kerim... ALLAH KERİM'DİR...

ALLAH, EKMEK, ÖZGÜRLÜK

Sevgi, Merhamet, Adalet...