Orhan: “Demokrasi Taşla Sopayla Olmaz“

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan; huzurun, refahın sürdürülen barış sürecine bağlı olduğunu belirterek, bu memlekette yıllarca birlikte yaşamış Türk’lerin ve Kürt’lerin yine bu süreci birlikte sahipleneceğine inandıkların

VAN 19.03.2014 19:44:35 0
Orhan: “Demokrasi Taşla Sopayla Olmaz“
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan; huzurun, refahın sürdürülen barış sürecine bağlı olduğunu belirterek, bu memlekette yıllarca birlikte yaşamış Türk’lerin ve Kürt’lerin yine bu süreci birlikte sahipleneceğine inandıklarını söyledi.

Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve beraberindeki partililerle seçim çalışmaları kapsamında 112 Acil Servisi ve Van Adliye Sarayı’nı ziyaret ettiler. İlk olarak 112 Acil Servisi’ni ziyaret eden Van Milletvekili Gülşen Orhan ve İpekyolu Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli, burada kurum çalışanlarıyla sohbet etti. Milletvekili Orhan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, herkesin özgürce demokratik hakkını kullanması gerektiğini ifade etti. Orhan, “Bu barış sürecini sürdürecek tek lider Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır ve AK Parti’dir. Sizlerde bu barışa katkı sunun. Böyle bir lideri göz ardı etmeyin. Bu önemli sürece sahip çıkın” dedi.

“DEMOKRASİ TAŞLA SOPAYLA OLMAZ”

Son dönemde Van’da AK Partililere yönelik yapılan saldırılara da değinen Gülşen Orhan, “Van’da bir mobil ekip kurulmuş. Bu ekip 5-6 gruptan oluşuyor. Arkalarında da taşla, sopayla dolu bir kamyon. Adeta etrafta terör estiriliyor. Emniyet birimleri ise buna yönelik bir müdahalede bulunmuyor. Milletin kafasını kırmaktan çekinmeyenler, milletin camını rahatlıkla kırar. Savaşta bile ambulanslara saldırılmaz. Ama burada bunu da yapıyorlar. Vatandaş kendi arasında anlaşıyor, ama vatandaşı yönetenler vatandaşı ırkçılığa itiyor. Gençleri kardeşliğe sevk edeceğine ırkçılığa sevk ediyorlar. Bize yönelik yapılan saldırılara BDP kanadından bir beyanat, bir açıklama yok. Kınama yapılmadı” şeklinde konuştu.

112 Acil Servisi ziyareti sonrası Van Adliye Sarayı’nı ziyaret eden heyet, burada Adalet Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Tuşba Seçim Kurulu Başkanı görevini yürüten Behçet Aşılar’ı ziyaret etti. Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirerek, infaz kuruma memurlarına yönelik eğitim amaçlı bir kompleksin kurulmasının hem Van için hem bölge için iyi olacağını söyledi. Bunun üzerine Milletvekili Orhan, böyle bir talebin olması halinde takipçisi olacaklarını ifade etti.

Heyet, daha sonra 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Mesut Bilen’i makamında ziyaret etti. Seçime yönelik yapılan sohbette, özellikle seçim günü alınması gereken güvenlik tedbirlerine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: IHA