Orhan: Bu sistem artık yürümüyor

Van’da düzenlenen ‘Yakın Tarih Okumaları Gençlik ve Siyasal Katılım’ adlı panelde konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, mevcut parlamenter sistemin yürümediğini ifade ederek, sistemin sorunlara yanıtsız kaldığını ve a

VAN 3.04.2017 18:45:04 0
Orhan: Bu sistem artık yürümüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van Genç Memur Sen İl Teşkilatı, Genç Birlik, ADEM (Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet) Topluluğu ve Girişimci Genç Ufuklar Derneği iş birliğiyle “Yakın Tarih Okumaları Gençlik ve Siyasal Katılım” adıyla bir panel gerçekleştirildi.

Van’ın Kurtuluşu 2 Nisan günü Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen panele panelist olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Av.Gülay Samancı ve Gülşen Orhan ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı katıldı.
Gülşen Orhan panele katılanlara “Dünden Bugüne Türkiye Sistemi” hakkında bilgi verirken Av.Gülay Samancı ise “Türkiye’nin Vizyonu” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Samancı hali hazırda bulunan kanunların yol açtığı hukuki aksaklıklar ve tıkanıklıklar hakkında da katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. Aynı zamanda panelde moderatörlük görevini üstlenen Ramazan ÇAKIRCI “90’lı Yıllar ve 28 Şubat Süreci” hakkında konuşma yaptı.


      “MEVCUT SİSTEM, ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR”
      Panele katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan parlamenter sistemin artık yürümediğini, sistemin sorunlara yanıtsız kaldığını ve artık çözüm üretemediğini belirtti.
Bu sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini belirten Orhan, bu değişimin de ancak milli irade sayesinde gerçekleşeceğini ifade etti. Bu sistemin bölge halkına birçok acılar yaşattığına da değinen Orhan, bu acıların son bulması ve bir daha yaşanmaması için 16 Nisan’da yapılacak referandumda “evet” verilmesi gerektiğini söyledi.


      SAMANCI, LİDERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Programın bir diğer panelisti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av.Gülay Samancı “Sistem ne kadar kötü olursa olsun, eğer lider becerikliyse o sistem işler; ama sistem ne kadar iyi olursa olsun lider beceriksizce o sistem yürümez. Bizim de Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var.” dedi.


      Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok krizi en iyi şekilde yönettiğini ifade eden Samancı iyi ki böyle bir lidere sahip olduğumuzu belirtti.


      “ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR”
     Bir diğer panelist Ramazan Çakırcı ise ‘90’lı Yıllar ve 28 Şubat Süreci’ni ele aldı.
Çakırcı bu ülkenin dirayetsiz, pasif, kumar masasında dayak yiyip burnu kırılan başbakanlar gördüğünü belirtti ve referandumda evet çıkması durumunda “Bundan daha kötüsü gelmez.” dedi. Bundan sonraki süreçte Türkiye’ye daha dirayetli ve dinamik yöneticilerin gelmesi gerektiğini belirten Çakırcı, 90’lı yıllarda yapılan eylemlerle hükümetlerin zor durumda bırakıldığı günlerin artık geride kaldığını ve şimdi daha güçlü bir Türkiye’nin olduğunu ifade etti.


     Panele katılımcı ve izleyici olarak çok sayıda önemli isim katıldı.
İzleyicilerin soru – cevaplarıyla devam eden panel, plaket töreniyle son buldu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi