Organik tahin üretiyorlar

Van’da açılan 'Güneş Siirt Tahin' isimli bir işletme, herhangi bir katkı maddesi eklemeden organik tahin üretimi gerçekleştiriyor. İşletme sahibi Mehmet Latif Güneş, ürettikleri tahinin organik olduğunu, söz konusu ürüne, şe

VAN 15.01.2022 11:58:19 0
Organik tahin üretiyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi’nde Bit Pazarı olarak adlandırılan alanın yakınında bir süre önce Güneş Siirt Tahin adlı bir işletme kuruldu.
İki katlı bir binada kurulan işletmenin yaklaşık 500 bin TL’ye mal olduğu belirtildi.

"KATKI MADDESİ KULLANILMIYOR"

İşletmede iki tür tahin üretilirken, her ikisine de katkı maddesi katılmadığı belirtildi.
İşletme sahibi Mehmet Latif Güneş, İzmir, Urfa ve Siirt’ten gelen hammadde ile üretim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bizim ürettiğimiz tahinler tamamen organiktir, hiçbir katkı maddesi eklemiyoruz. Müşteri en çok da bu yüzden tercih ediyor” dedi.

"FİYATI UYGUN"
Tahinin kilo fiyatının da piyasadaki tahin fiyatlarının altında olduğunu belirten Güneş, “Şimdi piyasada tahini en düşük 50 TL’den bulursunuz. Biz kilosunu 38 TL’den satıyoruz. Ürünlerimiz hem organik hem de fiyatı herkesin cebine uygun” diye konuştu.

“HASTALARDAN GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Ürettikleri tahinin en çok şeker hastalarından ilgi gördüğünü söyleyen Güneş, şunları kaydetti:
“Bizim buranın belgesi var. Denetimimiz de yapılıyor. Müşteri bizden çok memnun... Hasta olanlardan geri dönüşler alıyoruz. En fazla şeker hastalarından ve kalp rahatsızlığı olanlardan geri dönüşler alıyoruz. Tekrar gelip alıyorlar. Sanırım fazla tanınmadığımız için şu anda müşteri sayısı az, ama bir kez gelen, yani burayı öğrenen tekrar geliyor. Kısa sürede daimi müşterilerimiz de oluştu. Müşterinin ilgisine göre işletmeyi daha da büyütmek istiyoruz. Van’da bu alanda bir istihdam oluşturmak istiyoruz.”

Organik tahin üretiyorlar
Özel haber: Adil HARMANCI