Ordu Caddesi'nde park geleneği sürüyor

Van Merkez İpekyolu Belediyesi tarafından yenilenen ve Temmuz ayında hizmete açılan Ordu Caddesi'nde bazı araç sürücülerinin park geleneği sürüyor. Hatta bazı araçların kaldırımların bir bölümüne kadar park ettiği görülüyor.

VAN 3.12.2018 09:31:40 0
Ordu Caddesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van Merkezi İpekyolu Belediyesi'nin konuşulan projelerinden biri de Ordu Caddesi'nin tümüyle yenilenerek hizmete açılması. Söz konusu yol, alt ve üst yapılarda yapılan değişiklikler, ardından peyzaj çalışmaları ile dikkat çekerken, kaldırımların baştan sona yenilendiği ve kilit taşların döşendiği caddede yine park sorununa çözüm bulunamadı.

 

 
         Bazı araç sürücüleri, tek yönde sadece bir aracın geçebileceği yolda zaman zaman park ederek araçların geçişini engellerken, bazı araç sürücüleri ise geniş bulduğu alana park edip tabiri caizse kayıplara karışıyor.
İpekyolu Belediyesi tarafından Kahvaltıcılar Sokağı'nın üstü ve Ulu Cami önündeki yol olarak bilinen Ordu Caddesi alt yapı ve üst yapısı tamamen değiştirilerek hizmete açılmıştı. Fakat bu caddede bazı araçların yolu park ederek adeta işgal etmesi, tepki topluyor.

 


   Geçtiğimiz yıllarda adeta seyyar işgali altında olan, hatta geçen yıl seyyarları kaldırmaya çalışan zabıtalara saldırının yapıldığı Ordu Caddesi güzel bir görünüme kavuşturuldu, lakin bazı duyarsız sürücüler boşluk bulduğu yere aracını park ederek, trafik akışını engelliyor.

 


            Peyzaj çalışmaları ile birlikte söz konusu cadde, eski görüntüsünden kat be kat daha güzel olurken,
özellikle ışık sisteminin yanı sıra kaldırımlar da değiştirildi. Ordu Caddesi son haliyle görenler tarafından tam not alırken, bu kez bazı araçların gelişigüzel park etmesinden dolayı birçok sürücü bu yolu kullanamaz duruma geldi.

 


      Bazı bağlantılı yollarda da araçların park etmesi sonucu, söz konusu yollar trafiğe kapatılırken, vatandaşlar, esnaflar ve bazı sürücüler olaya tepki göstererek söz konusu sorumsuzluğun cezalandırılmasını istiyor.
Kimi sorumsuz sürücüler yüzünden söz konusu caddeyi ve bu caddeye çıkan bağlantılı yolları kullanmanın adeta işkence hali aldığı görülürken, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiği ve mutlaka cezai müeyyideler uygulanarak bu sorunun çözülmesi gerektiği belirtiliyor.Van Bölge Gazetesi