Önür, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Önür, gençlerin Müslümanların umudu olacağını kaydetti.

VAN 27.10.2016 18:25:57 0
Önür, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Fahrettin Yiğit

      Caminin insanlar açısından birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu anlatan Başkan Önür, "Cami ve gençlik buluşması; bu milleti ve bu memleketi ileriye götürecek, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin temelini atacak mekânların inanmış idealist genç insanlarla buluşmasıdır. Cami; insanlara kulluk şuurunun aşılandığı, birlik ve beraberliğin sergilendiği, manevi hazların doruğa çıktığı, kulların Rabbiyle topluca hasbihal ettikleri cennet bahçeleri, gençler ise bu bahçenin has gülleridir. Unutmayalım ki, minberler, mihrap ve kubbeler gençlerle gülecek, gençlerle aşka gelecek, bu ilahi aşk gönülden gönülle dolaşarak mahalleler, şehirler ve hatta en uzak sınırları aşacak, yürekleri Allah aşkıyla çarpan dünyadaki sayıları milyarı bulan Müslümanlarla mana âleminde buluşacak, Allah'a kul ve Resulullah'a ümmet olmanın mutluluğunu yaşatacaktır" dedi.


           "İnananlar Kardeştir'' ilahi fermanı gereğince zulüm gören ve katledilen Müslümanların acılarını ruhunun derinliklerinde hissedip tek vücut olacak, aynı acı ve ıstırabı her hücresinde hissedecek, bu yaşanan drama çare olacak olan yine bu gençliktir. Bu gençlik ki tıpkı Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) etrafında kenetlenmiş Hz. Ali, Mus'ab Bin Ümeyr, Ammar Bin Yasir gibi tüm varlığını İslam'a adamış sahabeleri kendilerine örnek alacak, bölen ve parçalayan değil birleştiren, yakıp yıkan değil ihya eden, Yaradandan ötürü yaradılanı seven, yüreği sevgi dolu, merhametli, zalime karşı sert, mazluma karşı gayet yumuşak olan ideal bir gençliktir" ifadelerini kullandı.