“ONLAR MUTLU OLSUNLAR DİYE...“

Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi Sara Tekstil Atölyesi'ndeki kadınlar Kobanêli çocuklara bayramlık kıyafet dikmek için seferber oldu. Rojin Kadın Yaşam Merkezi Sara Tekstil Atölyesi'nde dikiş eğitimi alan 40 kadın ve 3

VAN 14.07.2015 13:49:35 0
“ONLAR MUTLU OLSUNLAR DİYE...“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde oluşturulan Sara Tekstil Atölyesi'nde dikiş eğitimi alan 40 kadın, Kobanêli çocuklara bayramlık kıyafet dikiyor. Yaklaşık bir haftadır eğitimde bulunan kadınlar çok yoğun bir mesai harcıyor. Kobanêli çocuklara bayramda elbise hediye etmek için büyük bir özveri ile çalışan kadınlar, gece gündüz demeden kıyafetleri yetiştirme mücadelesi veriyor. Bir yandan kesimler ve dikimler yapılırken, öte yandan kesilen kıyafetler kadınların ellerinde özenle şekil alıyor.

KADINLAR ADETA SEFERBER OLDU
Atölyede 3 eğitmen öncülüğünde dikilen kıyafetler bayrama yetiştirilmeye çalışılıyor. Kobanêli kız ve erkek çocukları için dikilen kıyafetlerde hedef 500 adete ulaşmak. Atölyede eğitmen olan Fatma Şeker, atölyede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şeker, haftalarını Kobanêli çocuklara ayırdıklarını belirterek, amaçlarının Kobanê'de ki çocuklara kıyafet dikerek Ramazan Bayramı'nda bir nebze de olsa onları mutlu etmek, yüzlerini güldürmek olduğunu söyledi. Şeker, 40 kadından oluşan kurs ekiplerinin çocukları mutlu etmek için el ele verdiklerini, kıyafetleri bayrama yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Şeker, hedefledikleri kıyafetlerin büyük çoğunluğunu diktiklerini, diktikleri kıyafetlerin erkek çocuklar için şort ve tişörtten, kız çocukları için de etek ve elbiseden oluştuğunu belirterek, bunların farklı modellerden oluştuğunu her birinin özenle dikildiğini dile getirdi. Şeker, tek amaçlarının yardımlaşarak bu projeyi gerçekleştirmek olduğunu ve onları mutlu etmek olduğunu sözlerine ekledi.

"ONLAR MUTLU OLSUNLAR DİYE..."

Kursiyer Nahide Azbay ise atölyede kadın giyimi üzerine dikiş nakış öğrendiklerini ve kendilerini geliştirerek belge almayı hedeflediklerini, alacakları belge ile kendi işlerini kurmayı düşündüklerini söyledi. Bir hafta boyunca Kobanêli çocuklar için seferber olduklarını ve onları bir nebze de mutlu edecek kıyafet diktiklerini söyleyen Azbay, atölyede öğrendikleriyle Kobanêli çocuklar için diktikleri kıyafetleri mutluluk duyarak yaptıklarını, tek amaçlarının onlar için bir şeyler yapabilmek, onların mutlu olmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

El birliğiyle dikilen çocuk kıyafetleri bayrama yetiştirilmeye çalışılıyor.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -