Öner Yiğit : AKP’nin Kadro Sözlerinin Tümü Yalandır

BDP Tuşba belediye eş başkan adayları Öner Yiğit ile Hadice Günel seçim çalışmaları kapsamında İstasyon Mahallesi semt pazarını ziyaret etti.

VAN 28.03.2014 18:41:47 0
Öner Yiğit : AKP’nin Kadro Sözlerinin Tümü Yalandır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eş başkan adayları daha sonra Van milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve BDP Tuşba ilçe yöneticileriyle beraber Altıntepe Mahallesinde düzenlenen şölene katıldı.



Şölende konuşan Özdal Üçer, Erdoğan’ın Van’a gelmesine değinerek başbakanın mitingine katılımın Altıntepe Mahallesinde yapılan mahalle mitinginden daha az olduğunu belirterek, “ İki gün sonra seçim var bu süreçte AKP miting bile yapamıyor. AKP artık halk arasında makarnacı, hırsız, zorba, şiddet gösteren ve ayakkabı kutularını dolduranlar olarak biliniyor. Erdoğan beş yıl önce Amed’i istediğini söyledi. Ama sonuç ne oldu? Şimdi de Van”ı istediğini söylüyor. Başbakan Van’a geldi. Biz merkeze inmeyelim provokasyon olmasın dedik. Biz halkımızla konvoy oluşturup şehir turu yaptık. Depremzedeler ve konteynır kentte yaşayanlar başbakanı protesto etti. Bir genç yine AKP polisinin ve başbakanın yüzünden yaralandı. Yani yine başbakan geldi yine yaralımız var. İslam, Müslümanlık yalanı, hırsızlığı katliamı kabul etmiyor. Başbakan nasıl bir müslümândır? Zulme uğrayanlar ve barış isteyenler BDP-HDP’ ye oy vermelidir. Halkımız sandıklara sahip çıkmalıdır. Bu seçim sadece belediye seçimi değil barışın özgürlüğün, önderliğin seçimidir. Şehitlerimizi, değerlerimizi savunmak hepimizin borcudur.” Diye konuştu.


BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit seçim çalışmalarını İl Özel İdaresi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sürdürdü.


İl Özel İdaresi lokalinde toplanan çalışanlarla sohbet eden Yiğit, İl Özel İdaresinin lav edilmesi halinde çalışanların akıbetinin ne olacağı konusunda personele bilgi verdi. Yiğit daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü : “ Birileri sendikal çalışmalar, birileri de aşiret üzerinden kendi işlerini yürüttü. Eşi, dostu olmayanlar ise bugüne kadar hep sömürüldü. Biz burada çalışanlar için elimizi taşın altına koyacağız. İşçi arkadaşlarımızın acılarını bildiğim için onların ilacı olacağım. Birileri müdürlüklerini sürdürmek için bir karar alır, birileri de kendini bu halka adamıştır. Ben de kendini adayanlardan biriyim ve bu halkın işçisiyim. Öyle olmaya da devam edeceğim. Sizin yanınızda olacağımın sözünü veriyorum. Oy istemeye gelmedik oyunuzu verirsiniz ya da vermezsiniz o sizin tercihinizdir. Tuşba’da verilen kadro sözlerinin hepsi yalandır. 1 Nisan”dan itibaren kapanacak olan İl Özel İdaresi çalışanlarının 115”i Tuşba ilçesine, 174”ü İpekyolu’na verilecek. Geriye kalan çalışanlar ise Büyükşehir belediyesi bünyesinde kalacaktır. Seçim bittikten sonra burada çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını gidermek için elimizden geleni yapacağız.”