Öner Yiğit : 30 Mart Seçimleri Özgürlük Seçimidir

BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hadice Günel, Tevekli, Adır ve Göllü köylerine yapılan ziyaretlerin ardından Seyrantepe ve Abdurrahman Gazi Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

VAN 19.03.2014 16:34:28 0
Öner Yiğit : 30 Mart Seçimleri Özgürlük Seçimidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eş başkan adayları Akşam saatlerinde Seyrantepe Mahallesinde iki toplantıya katıldıktan sonra Abdurrahman Gazi Mahallesinde toplantıda halkla bir araya geldi.


Burada konuşan Eş Başkan adayı Öner Yiğit, Kürdistan'ın dört bir yanında seçim çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek Kürtler'in kendilerine oy vermesi halinde kimsenin oyuna ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Herkesin Kürtlere karşı birleştiğini ifade eden Yiğit,” Gülen Kürtlerin arasına dedikodu koyun birbirlerini yesinler”diye talimat veriyor. On gün sonra Kürtler ya köle olmaya devam edecekler ya da kendi kendimizi yöneteceğiz. Biz, ‘Öz Yönetimle Özgür Kimliğe’ şiarıyla yola çıktık. Kürtlerin artık kimlik sorunu yok. Statü sorunu var bunu da alacağız.” Dedi.


Yiğit, projelerinin katıldıkları toplantılarda halkın istekleri doğrultusunda oluşturulduğunu söyledi. Partilerine dil uzatanların aynı üslupla dillerini keseceklerini belirten Yiğit, demokratik zeminde siyaset yapmak istediklerini fakat, seçim bürolarına saldırılarla sokağa çekilmek istendiklerine dikkat çekerek “ Seçimlerde Kürdistan’da yüzde 75 oy oranının gerçekleşmesi PKK Lideri Sayın Öcalan’ da özgürleşecektir. Biz Tuşba’da her kesimin temsiliyeti sağlansın diye Kürhesinileri yurttaşlarımızı meclis üyesi adayı yaptık. Biz halka yapamayacağımız hiç bir şeyin sözünü veremiyoruz” dedi.



Yiğit'ten sonra konuşan Eş Başkan Hadice Günel ise, eş başkanlık sistemi hakkında bilgiler vererek, çok kritik bir süreçten geçtiklerini kaydederek, 30 Mart seçimlerinin referandum ve özgürlük seçimi olduğunu kaydetti.