ÖNDER öyle bir şey yaptı ki!

Arzu Erdoğral

VAN 12.07.2015 14:07:19 0
ÖNDER öyle bir şey yaptı ki!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İsrail’in Mısır’daki ulusal kahramanı olarak darbeye öncülük eden bir adam ve onun yolundan gidenler…
Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşlarını idama mahkûm eden firavundan kalma bir zihniyet…
Uyarıdan, hatırlatmadan laf anlar mı?
Bu soru, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER) Mısır’ın cunta yönetimine mektup gönderdiğini duyunca aklıma geldi.
Detayları öğrenmek için hemen ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı İsmihan Şimşek’i aradım. Kendisinden ne yapıldığını dinledikçe içim içime sığmadı ve telefonu kapattığımda gönlümden dilime dökülen ilk söz “Allah sizden razı olsun” şeklindeydi.
Ne yapmıştı peki ÖNDER?
Mısır’daki darbe yönetimine ve idam kararına karşı tüm Türkiye’deki mezun dernekleri ile eş zamanlı tek yürek olarak bir eylem gerçekleştiren ÖNDER, idam kararlarını kınayarak cunta yönetimini ikaz etti. Ardından da Mursi ile arkadaşlarının uğradığı haksızlıkları vurgulayarak idamların uygulanmasıyla, Mısır’da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlayacağı uyarısını dile getiren mektubu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, Adalet Bakanlığı ve Ezher Üniversitesi’ne gönderdi.
Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde ‘Mısır Dik Dur Eğilme, İmam Hatipliler Seninle. Kardeşlik Bedel İster. Bir Firavun Varsa Binlerce Musa Var’ pankartları açtı ve Sisi’ye bir katil olduğunu hatırlatarak, Mursi’ye bir kez daha seninleyiz mesajı yolladı.
ÖNDER, bu girişimi ile bizleriyse idam kararlarına ve darbeci yönetime karşı adımlar atmaya davet etti.
Mısır’daki kardeşlerimizi unutmamaya çağırdı.
“Hakkın ve haklının yanında olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirelim. Davamızın takipçisi ve destekçisi olalım” dedi.
Mısır cuntasına yönelik “Bu yaptığınız yanlıştır, akıldışıdır. Bu yanlıştan mutlaka ve acilen dönülmesi gerekir” ifadelerini kullanan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun konuşmasında ki “İdam kararları sadece Mısır’la ilintili değil, bu kararlar aynı zamanda küresel bir kuşatmanın yansıması… Mısır’dan Bangladeş’e Müslümanların gelişmesine, seçimle iş başına gelmesine müsaade edilmiyor…” tespiti ise önemliydi.
Gönderilen mektupta en çok dikkatimi çeken nokta ise; Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulmün Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılandığının belirtilmesi ile Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceğinin, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline geldiğinin söylenmesiydi.
Sorular da vardı bu mektupta;
“Eğer Musa’nın kıssasından ibret almazsanız Firavun’un akıbetine uğramaktan nasıl kurtulacaksınız?
“Bugün şerde birleştiğiniz, kirli ittifaklar içine girdiğiniz dostlarınız, sizi Allah’ın azabından da koruyabilecekler mi?”
“Mısır’ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz” uyarısının da yer aldığı mektupta, halkımızın ve Müslümanların beklentisi de deklare edildi:
“Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılması ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesinin sağlanması…”
Türkiye’nin ümmet sevdalısı gençleri olarak haykırılan son söz ise bana “Allahu Ekber” dedirtti.
“Ve simdi, çağları aşan bir idrakin inanmış sesiyle diyoruz ki: Hüküm Allah’ındır!”
İmam Hatipli kardeşlerimin bu hassasiyetini görünce zihnim bana bir hatırlatma da yaptı.
Dış destekli 28 Şubat darbecileri İmam Hatiplerin orta bölümünü boşuna kapatmadı. Katsayı uygulamasını boşuna başlatmadı.
Korktukları tam da böyle bilinçli ve duyarlı bir İHL’li gençlikti!
NOT: ÖNDER tarafından İmam Hatipli öğrencilere yapılan çağrının videosunu da aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz…
https://www.youtube.com/watch?v=qvej_VieXI8