Önce sulhname sonra operasyon

Abdulkadir Selvi, Gülen grubunun 7 Şubat MİT darbesinden beri aynı takitiği uyguladığını belirterek “Sulhnamelerle yeni bir rehavete girilirse, dördünce dalganın daha şiddetli olacağından şüphem yoktur” dedi

VAN 7.01.2014 10:15:29 0
Önce sulhname sonra operasyon
Tarih: 01.01.0001 00:00

Abdulkadir Selvi, Yeni Şafak’taki bugünkü yazısında hükümete yönelik son 17 Aralık operasyonu ve Fethullah Gülen’in son mektubunu ele aldı. 7 Şubat MİT darbesinden bugüne kadar gelişen olaylara değinen Selvi, Başbakan Erdoğan’ın iyi niyetinin Gülen grubu tarafından her seferinde suiistimal edildiğini belirtti.

İşte Abdulkadir Selvi’nin yazısından öne çıkan bölümler:

Islak imza kurumadan operasyon

22 Aralık tarihli mektupta Hocaefendi, 'zatı alinizin uzattığı eli tutarız' derken, daha mektubun mürekkebi kurumadan üç gün sonra 25 Aralık tarihinde Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı tutuklamayı amaçlayan ikinci dalga operasyonu başlatıldı.

Başbakan Erdoğan'a kadar Cumhuriyet tarihinde tam 27 Başbakan geldi geçti. İçlerinde Yüce Divan'da yargılananı da oldu, idam edileni de... Başarısız olup silinip gidenler de oldu, ara dönemlerde göreve çağrılanlar da. Ama bin yıllık devlet geleneğinin üzerine inşa edilen Cumhuriyet tarihinde, örgüt şemaları çizilip, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları hiçbir zaman, 'Örgüt başı' olarak gösterilmek istenmedi.

Ara dönemlerin dahi bir ahlakı vardı

28 Şubat'ta Erbakan'a çok zulmedildi ama bu yapılmadı. Hatta idam edilen Menderes dahi Anayasayı ihlalden suçlandı ama örgüt başı ithamına maruz bırakılmadı. Darbelerle devrilen Süleyman Demirel'e hiçbir zaman örgüt başı suçlaması yapılmadı. Hamzakoy'da gözetim atında tutuldukları zaman, 'Eski Başbakan' nezaketi ile davranıldı. 27 Mayıs çapulcuları bir yana ara dönemlerin dahi ahlaki vardı.

Erdoğan'dan önce 27 başbakanımız oldu ama hiçbirinin oğlu ya da kızı bir gece yarısı alınmak istenmedi. En son 28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı'nın kapısına dayanmıştı Nuh Mete Yüksel.

Erdoğan ne yaptı da bunu haketti?

Erdoğan'dan önce 27 Başbakanımız oldu. İçlerinde, Türkiye'yi ekonomik krizlere sürükleyeni, ülkeyi demir yumrukla yöneteni, Dersim Kürtlerini fare gibi zehirleteni, ülkeyi faili meçhul cinayetler cehennemine maruz bırakanı oldu. Ama hiçbiri Recep Tayyip Erdoğan'ın maruz kaldığı muameleye maruz kalmadı.

Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı da bunu hak etti?

Başka göstergelere bakmaya gerek yok. Tek bir gösterge vereceğim.

Erdoğan döneminde Gülen grubu 15 kat büyüdü

Erdoğan döneminde Gülen Hareketi en az bunu altını çizerek söylüyorum en az 15 kat büyüdü. Bunlar, bu hizmetin karşılığı olarak mı reva görüldü?

Her operasyon karşısında hükümet tedbir almakla yetindi. Daha büyük dalgayla yüz yüze kaldı. En sonunda dalgalar gelip Başbakana dayandı.

Ötesi yok.

Sulhnamelerle yeni bir rehavete girilirse, dördünce dalganın daha şiddetli olacağından şüphem yoktur.