Ömer Altaş'tan Tahir Elçi yorumu: 2. Musa Anter olayı

Ömer Altaş, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin PKK' lılarca Diyarbakır'da katledilmesini değerlendirdi. Altaş, 'Tahir Elçi'nin katledilmesine 2. bir Musa Anter olayı denilebilir.' dedi ve PKK' nın sivil Kürt kanaat önderlerine karşı

VAN 28.11.2015 20:53:28 0
Ömer Altaş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, 3 polis memurundan biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Aralarında AA muhabiri Aziz Aslan ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Tahir Elçi'nin PKK tarafından katledilmesiyle ilgili olarak yazarımız Ömer Altaş'a konuyla ilgili düşüncelerini sorduk.

"İki çocuklu Tahir Elçi’nin acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin." sözleriyle taziye dileklerini ileten Ömer Altaş, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hain ve alçak bir saldırıyla öldürülmesi PKK’nın kirli tarihindeki sansasyonel suikastları akla getirdi." dedi.

"BARIŞ MESAJLARI VERİYORDU"

"Tahir Elçi, vurulmadan önce barış mesajları veriyordu. En önemlisi bölgede yaşamı felç eden ve olayların yönünü şiddet sarmalına mahkum eden hendek açma olaylarına karşı bir tutum sergiliyordu." diyen Ömer Altaş, "Son açıklaması yayınlandığında bunun PKK’yı rahatsız edeceğini düşünmek zor değildi. PKK, Elçi’nin kendi lehlerine yaptığı açıklamalarla tatmin olmuyordu." dedi.

"2. MUSA ANTER OLAYI DENİLEBİLİR"

PKK tarihinin benzer olaylarla dolu olduğunu söyleyen Altaş, "Önce sivil Kürt kanaat önderlerini öldürürler sonra kahramanlık destanı yazarlar. Bakın Tahir Elçi olayını da böyle kurguladıkları ortaya çıkacak. Tahir Elçi suikastına 2. Musa Anter olayı denilebilir. İllegal örgütlerde arada kaldıklarını iddia ettikleri sivil önderleri yok ederek halka inmeye çalışmak sıkça kullanılan bir yöntemdir" dedi.

PKK'nın Proktus’un yatağı mitolojisinde olduğu gibi kendi siyasal dogmalarına uymadığını düşündüğü herkesi bir çırpıda hain ilan eden bir örgüt olduğunu söyleyen Altaş, bölge insanlarının bunu iyi bildiğini de sözlerine ekleyerek, konuyla ilgili olarak bir belgeyi paylaştı.




 "PKK'nın o dönem Nusaybin Akarsu köyünde ikamet eden Musa Anter’den vergi keseceğini söylüyor. Musa Anter vergi vermeyi reddedince onu teksir usulü basılan Serhildan adlı propaganda gazetelerinde açıkça hain ilan ediyorlar." diyen Altaş, "Sonucu herkes biliyor. 

Musa Anter öldürüldü. Onlar Apê Musa güzellemesi yaparak iki yüzlü, kurgu bir tarih yazdılar." dedi.
PKK'nın benzer bir yöntemi büyük romancı Mehmed Uzun için de yaptığını hatırlatan Altaş, "İstedikleri siyasal çizgiye çekemedikleri Mehmed Uzun'u hain ilan ettiler. Kansere yakalanan Mehmed Uzun eceliyle Diyarbakır’da öldü.

 Sakine Cansız ve arkadaşlarının öldürülmesi, Kani Yılmaz’ın bombalı saldırıyla öldürülmesi de bu çizginin devamı olarak görülebilir." dedi.
"PKK’nın kürde karşı nasıl bir kanlı örgüt olduğunu, hepsinin önderlerini katlettikleri ve faşizmle bölgeden sürdükleri KUK, Ala Rizgarî, DDKD, Kawa ve Özgürlük yolu gibi diğer Kürt ve Sol örgütler iyi bilir. 

Bu olaydaki en önemli noktalardan biri,  olay Rusya-Türkiye geriliminin hemen ardından oldu. Tahir Elçi olayı yeterince anlamlı. Bu saatten sonra benzer olayların bölgede yaşanacağını düşünmek mümkün. Rus istihbaratının ve İran istihbaratının Türkiye’yi çeşitli biçimlerde rahatsız etmek için taşeron illegal, silahlı militan örgütleri devreye sokacağını pekela düşünmeli. 

Özellikle büyük şehirlerde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılmalı diye düşünüyorum." diye uyaran Altaş, "Türkiye'nin bu zor günleri aşmak için her zamankinden daha güçlü bir kararlılığa ve iradeye sahip olduğunu düşünüyoruz. Allah milletimizi korusun." dedi.


Kaynak: 
Haber10