Olması gereken siyasette de tıpkı spordaki oyun kuralları geçerlidir!..

Bunlara siyasette koordinatör derler, bunlar bize karşı koordinatörlük yerine genelde Koordina'kör' davranırlar!.

VAN 13.09.2015 20:01:05 0
Olması gereken siyasette de tıpkı spordaki oyun kuralları geçerlidir!..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KOORDİNA"KÖRLÜK"
Bu topraklarda acılar bitmedi, acılara yoğrulmuş Müslüman Kürt halkı başta olmak üzere diğer halklar bu topraklarda siyasal olarak da kendi kararını kendisine verdirmiyorlar. Masa başında bu topraklara yabancı, buralarda yaşayan halklara yabancı, acı nedir bilmeyenler, toprağı saksıda tanıyanlar veriri kararı buradaki halkların adına. 
Bunlara siyasette koordinatör derler, bunlar bize karşı koordinatörlük yerine genelde Koordina"kör" davranırlar!. 
Bunlar siyasete yön vermek için koordine ederler sözüm ona yereldeki siyaseti. Oysa tam anlamıyla koordina"kör"lük ederler, görmek istemezler, göstermek istemezler buralardaki gerçekleri. İşin aslına baktığımızda olan olması gereken siyasi literatürdeki kurallardır. Olması gereken siyasette de tıpkı spordaki oyun kuralları geçerlidir!.. 
Futbolda oynanacak olan oyun kuralı(defans-orta saha ve hücum) değişmez hep aynıdır. Buralarda görev alanlar çok zorunlu olmadıkça alanlarını bırakıp bir başka alana geçmezler, geçerlerse ne olur, oyun kuralı bozulur teknik direktörün çizdiği oyun düzeni kurulmadığı için takımın yenilmesi de kaçınılmaz olur. 
Siyasetin de kendisine has koordinatörleri olur. Bu koordinatörler mensubu oldukları partinin daha ileriye daha güzele daha verimli olmasına kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasına genel merkezin aday olacaklar görev alacaklar üzerinde bilgi sahibi olmalarına yardımcı olurlar. 
Oysa bu kuralda koordina"kör" de olunabiliyor. Görmezden gelinebiliyor, önemsizleştirilebiliniyor vs. çünkü burada toplumun içine girip gerçeği ortaya çıkarma, böyle bir zahmete girme yerine bir iki "akılmentle" bu işi götürmeye çalışırlar. 
Çoğu zaman bu "akılmetlerce" öyle bir algı operasyonu düzenlenir ki, şeytana fes çıkaracak boyutta olur. Oynanan oyun bir anda koordinatörü koordina"kör" haline getirir. Teşkilatı koordine edemez olur, genel merkeze yanlış bilgi aktarır. Hep şikayetçisi olunan aday belirleme sistemi merkezi idare anlayışının biraz daha göz boyacılığı olan koordinatörlük maalesef ilde bulunan çok sınırlı sayıda akılmendin  görüşünü tüm toplumun görüşüymüş gibi lanse ederek karar aldırmaları gizli koordina"kör"lük  değil de nedir?..
Halkın talepleri ve beklentileri doğrultusunda alınacak olan kararlar hem halk açısından hem de siyasi hareket açısından çok önemlidir. Önemlidir, çünkü listeler halkın önüne gittiğinde eğer liste halkın istediği gibi oluşmuşsa halka sadece onaylama kalır. Yok, sadece belirli kesimlerin belirledikleri listeler halkın önüne konulduğunda ise halk o listeleri onaylamaz tepki koyar. Unutulmamalıdır ki, hazırlanan listelere sadece lider portresinden dolayı kerhen de olsa destek verenlerin sayısı hiçte azımsanacak kadar az değildir. 
Eğer bu anlayış ortadan kaldırılırsa sadece aday edilenler üzerinden değerlendirme yapılacak olursa işte o zaman durum hepten rezalet olur. Toplumsal taleplere yön vermek için kim olursa olsun isterse VİP’ ten geçenler olsun, isterse koordinatör olsun, isterse vekil olsun il teşkilatı olsun kim olursa olsun toplumun tüm katmanlarını kucaklayacak bir tutum ve davranış sergilemeleri hem kendileri açsısından hem de memleket açısından sağlıklı olur.
Her zaman realist olmak yani toplumsal gerçekleri görmek, idealist olmaktan yani hayalci davranmaktan daha iyidir. Günümüz meselelerini çözümlemeye kalkarken de en ideal olanı konuşmak belirlemek yerine gerçekçi davranmak ve içinde yaşanılan şartları iyice anlayarak çözümlemeler yapmak daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.
Kaldı ki, bu durum tespiti size çok yabancı değil sadece parti liderinin söylem ve eylemlerine barksanız herhalde ne söylediğimi anlarsınız. Anlamak istemiyorsanız elbette ki sizi şekillendirecek olan koordinatlarınız olacaktır. Bunun ısrarı ve aşırısı deseniz de demeseniz de “Koordina'kör'lerinizin" körlüğüdür. Bununda ne kadar faydası olur diye düşünecek olursanız derim ki, hiç düşünmeyi beklemeyin geldiğiniz noktayı gözden geçirin yeterlidir. 7 Haziran geçti, 1 Kasım tarih olarak çok uzak değil, sonuç olarak da, uzak olmayacak gibi gözüküyor.
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.