Olimpik Binicilik Merkezi, sporcu yetiştirecek

Edremit ilçesinde, 5 bin metrekarelik alan üzerinde kentin ve bölgenin ilk ve tek Olimpik Binicilik Merkezi, önceki gün düzenlenen törenle hizmete açılırken, merkezde eğitim almak isteyenler için kayıtlar da başladı. Tesiste sporcuların ye

VAN 8.08.2017 10:46:24 0
Olimpik Binicilik Merkezi, sporcu yetiştirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Edremit Belediyesi tarafından 4 aylık bir çalışma sonucunda yapılan ve Köşk Mahallesi'nde bulunan Olimpik Binicilik Merkezinin açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı.
Edremit ilçesinin Van'ın vitrini olduğunu belirten ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Gelişme ve başarı ancak birlikte olursak, her alanda mesafe kat edersek gerçekleşebilir. Bu bakış ile çok yönlü çaba sarf etmeye gayret göstererek bir yandan park, yol, altyapı ve temizlik hizmetleri yürütürken, diğer taraftan da kültürel, sosyal, sportif ve turizm altyapısını oluşturacak diğer faaliyetlerimize devam ediyoruz. Edremit’i hak ettiği yere getirmek için sürekli gayret gösteriyoruz. Ata mirası olan bir hizmeti de vatandaşlarımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Binicilik sporu keyifli ve kıymetli bir uğraş olmasının yanında kültürel ve sosyal hayatımıza ve özellikle engelli kardeşlerimizin rehabilitasyonuna çok ciddi katkı sağlayacaktır. Van Gölü manzarasıyla vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerimizin buradan ziyadesiyle faydalanacağını düşünüyorum. Tesisimizin; şehrimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası müsabakalardan biniciliğin tüm branşlarında temsil edecek sporcu kardeşlerimizin yetişmesi için, hatta olimpiyatlarda şanlı bayrağımızı Vanlı bir kardeşimizin taşıması için güzel bir yatırım ve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kulllandı.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok az yerde bulunan bir tesisin Van’a kazandırılmasının önemine değindi. Edremit ilçesinin potansiyelinden de söz eden Zorluoğlu; “Geçtiğimiz günlerde burada bir halk plajı hizmete açmıştık, bugün de bu hizmeti açmanın gururunu yaşıyoruz. Belediyecilik anlamında gerçekten örnek bir çalışmadır bu.” diye konuştu.
Kısa bir süre içerisinde bütün Van’ın çehresini değiştirme gayreti içerisinde olacaklarını söyleyen Vali Zorluoğlu, Edremit Belediyesi tarafından yapılan sahil yolu projesinin de birkaç ay içerisinde hizmete gireceğini belirterek; “Biz de Van Büyükşehir Belediyesi olarak bırakıldığı yerden şehir merkezinin tamamını kapsayacak şekilde bir çalışma başlattık. İnşallah bu çalışmayı tamamladığımızda Van Denizi’yle Van insanı daha fazla kucaklaşacak ve sahilde bütün vatandaşlarımızın kullanımına açık çok güzel sosyal tesislerle donatılmış bir sahil yolumuz olacak” ifadelerini kullandı.
Vali Zorluoğlu, katı atık tesisi için de çalışma başlattıklarını ve hızlandırlıklarını sözlerine ekledi.
Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora 'nın da, kısa bir konuşma yapmasının ardından tesisin kurdelası kesilerek hizmete açıldı. Haber: M.Selim Kurt

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi