Öldürülen Gülşah Öğretmenin Babası, İdamın Olmasını İstedi

Konya'da öldürülen Gülşah Aktürk'ün davasında karar çıkmasının ardından acılı baba, kızının geri gelmeyeceğini belirterek, 'Keşke idam olsaydı da katil idam edilseydi' diye konuştu.

VAN 6.09.2013 10:28:05 0
Öldürülen Gülşah Öğretmenin Babası, İdamın Olmasını İstedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konya'da öldürülen Gülşah Aktürk'ün davasında karar çıkmasının ardından acılı baba, kızının geri gelmeyeceğini belirterek, "Keşke idam olsaydı da katil idam edilseydi" diye konuştu.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Şehy Şamil Mahallesinde 6 Aralık 2012 tarihinde Van'da sınıf öğretmenliği yaparken ayrıldığı sevgilisinin ölüm tehditlerinden kaçarak gelen Gülşah Aktürk, evine yakın bir yerde Hakan Başar tarafından öldürülmüştü. Bugün Konya Adliyesinde görülen davada Hakan Başar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, cezasından da hiç bir şekilde indirim yapılmaması kararlaştırıldı.

Dava sonra Adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaparak, sloganlar attılar. Platforma destek veren Gülşah Aktürk'ün gözü yaşlı babası Haşim Aktürk'te açıklama yaptı. Baba Aktürk, "Bu karar benim kızımı geri getirmeyecek ama yine olanın en iyisi diyebiliriz. İnşallah bundan sonrakilere örnek olur. Keşke idam olsaydı da, bunlar idam edilseydi. Kızım ölmüş artık benim normal bir hayat sürdürebilmem mümkün değil. Bu konularda devlet hiç bir şey yokken canı elinden alınanlar için daha caydırıcı cezalar yapabilirse bu işleri düzeleceğini ümit ediyorum. Buradan karar veren savcı ve hakime teşekkür ediyorum" dedi.

Aktürk ailesinin avukatı Ömer Faruk Erdoğan da, "Ölüme saygı duruşu olarak nitelendiriyorum. Buradan daha aşağı bir karar çıkmasını düşünmek uykularımı kaçırıyordu. Türk Ceza Kanunun en yüksek cezası olan Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İnanıyorum idam olsaydı mahkeme heyeti o cezayı da verirdi"şeklinde konuştu.