Okullarda ‘Van Gölü’ anlatılacak

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van’daki okullarda Van Gölü ve havzayı konu edinen konferanslar düzenlenecek.

VAN 14.03.2022 11:06:01 0
Okullarda ‘Van Gölü’ anlatılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

"Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında, Bitlis’teki okulların ardından Van’da da ortaokul düzeyindeki okullarda Van Gölü’nün korunması ve havzada yer alan tarihi, doğal ve inanç mekanlarının tanıtılması ve korunmasını konu alan konferanslar düzenlenecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Van'daki okullarda Van Gölü konulu seminerlerin düzenlenmesine ilişkin olarak protokol imzalandı.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, Vangölü Aktivistleri Derneği ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, Van merkez ve ilçelerdeki okullarda çevre ve Van Gölü Havzası güzellikleri konferansları verilecek.

KONFERANS İÇERİKLERİ

Okullarda verilecek konferanslarla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, şunları aktardı:
“Paydaşı olduğumuz ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’ kapsamında, Van merkez ve ilçelerde özel ve devlet eğitim kurumlarında temel düzeyde bilinçlendirici konferanslar planlıyoruz. Öğrencilere çevre bilinci, doğa, çevre kirliliği, küresel iklim değişikliği, hayvan sevgisi, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, Van Gölü Havzası ve güzelliklerini öğreten eğitimler, sunu ve görsel medya kullanılarak verilecektir. Van Valimize ve Van İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz.”

Haber: Adil Harmancı