Okullarda Kılık Kıyafet Serbestliği

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte başörtüsüne kısmı serbestlik gelse de yeterli olmadığın?

VAN 29.11.2012 12:22:58 0
Okullarda Kılık Kıyafet Serbestliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte başörtüsüne kısmı serbestlik gelse de yeterli olmadığını söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Nurullah Arvas, İmam Hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim dersleri hariç olmak üzere okul içinde 'baş açık' hükmünün yeni yönetmelikte de yer alması temel hak ve özgürlüklere ve özellikle inanç özgürlüğüne aykırı bir durum olduğunu belirtti. Arvas, "Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikler genel anlamda olumlu olmakla birlikte kız öğrencilerin; sadece ortaokul ve liselerde seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerine başörtülü olarak girebilmeleri diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda bırakılmaları, daha önce olduğu gibi, öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyeceği kanaatindeyiz. Kısa süre önce Gaziantep'te yaşanan ve başörtülü bir kız öğrencinin psikolojik şiddetten hakaret, darp ve fiziksel şiddete varan uygulamalara maruz kalmış olması da bu konuda haklılığımızı ortaya koymaktadır. Bu nedenle, söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılarak isteyen kız öğrencilerin sadece seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde değil tüm derslerde başlarını kapatabilmeleri yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Kız öğrencilerle ilgili diğer derslerdeki kılık ve kıyafet yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Yapılan değişiklikleri, özgürlükler kapsamında olumlu ve önemli buluyor ama yetersiz görüyoruz. Yetkililerin gerek eğitim hayatında gerekse çalışma hayatında gerekli düzenlemeleri yaparak başörtüsüne her alanda özgürlük tanınması konusunda gerekli girişimleri yapmalarını bekliyoruz" dedi. - Van