Okullarda farkındalık çalışması

Van Kadın Derneği (VAKAD) tarafından, okullarda, öğrenci ve velilere yönelik, 'kadına karşı şiddet ve yükselen cinayetler' konularında seminer çalışması başlatılıyor.

VAN 11.04.2015 00:23:19 0
Okullarda farkındalık çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

VAKAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde okullarda özellikle kız çocuklarına ve velilere yönelik çeşitli seminerler düzenlenecek. 
Dernek, 2 bin öğrenci ve veliye ulaşmayı hedefliyor.

AMAÇ
Açıklamada, çalışmanın amacı şu ifadelerle yer aldı:
"Buradaki amacımız yükselen kadına yönelik şiddet, kadına yönelik ayrımcılık ve buna bağlı cinayetlerin henüz küçük yaşlardayken eleştirilmesi ve bu konudaki farkındalık düzeyinin artırılmasıdır. 
Özellikle mahremiyet eğitimleri, toplumsal cinsiyet, öfke kontrolü, iletişim ve kadına yönelik şiddet konularına yoğunlaşacağız.
Bu seminer çalışmalarının kadına yönelik şiddet ve cinayetlerinin önünü biraz olsun alacağını düşünüyoruz. Ne kadar çok kız çocuğunda farkındalık geliştirebilirsek o kadar çok geleceğimize yatırım yapmış olacağız."

8 OKUL 20 SEMİNER
Açıklamaya, şöyle devam edildi:
"VAKAD, madde bağımlılığı, öfke kontrolü, ergenlik sorunları, iletişim, toplumsal cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet ve şiddete karşı stratejiler konularında 8 okulda 20 seminer hayata geçirecek. Van Toplum Sağlığı İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yapılacak seminerlerden okul öğrencileri ve veliler yararlanacak. Ayrıca mahremiyet eğitimleri Van Bölge ve Araştırma Hastanesine bağlı Çocuk İzlem Merkezi yetkilileri ile birlikte yapılacak."

SEMİNERLER
Derneğin Nisan ayında yürüteceği seminerlerin yer ve tarihleri de şöyle:

10 Nisan Cuma: Sempaş İ.Ö.O'nda 'Madde Bağımlılığı' konulu Veli bilgilendirme semineri yapılacak. (2 oturum yapılacak, saat 10.00'da başlayacak)

13 Nisan Pazartesi: Lütfiye Binnaz İ.Ö.O'nda 'Ergenlik Dönemi sorunları' konulu seminerler saat 09.00 başlayacak ve 3 oturum şeklinde olacak.
14 Nisan Salı: Mustafa Cengiz İ.Ö.O'nda 'Mahremiyet eğitimi' öğrencilere yönelik yapılacaktır. 4 oturum olacak. İlk oturum saat 09.00'da başlayacak.

15 Nisan Çarşamba: Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu 'Çocuk beslenmesi' konulu Veli bilgilendirme semineri saat:10.00'da başlayacak.

16 Nisan Perşembe: Özen Adalı Lisesi'nde 'Mahremiyet eğitimi/toplumsal cinsiyet rolleri' saat 13.00'de 2 oturum şeklinde yapılacak.

17 Nisan Cuma: Van Gölü E.M.Lisesinde 'Ergenlik Döneminde iletişim' konulu Veli bilgilendirme semineri saat 10.00'da başlayacak.

20 Nisan: Mustafa Cengiz İ.Ö.O'nda 'Ergen çocuklu ailelerde iletişim' konulu Veli bilgilendirme semineri saat:10.00'da başlayacak.

22 Nisan: Van Gölü Orta Okulu'nda 'Verimli ders çalışma' konulu seminer saat 10:00'da başlayacak 3 oturum şeklinde olacak.

23 Nisan: KEDV ile ortak yürüttüğümüz Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi'nde çocuklarla yüz boyama ve çeşitli atölye çalışmaları yapılacak ayrıca İskele parkına gidilecek.

24 Nisan: Kadın ve çocuk merkezinde İstanbul'dan gelecek Psikolog ile Kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar yapılacak.

27 Nisan: Mustafa Cengiz İ.Ö.O'nda 'Öfke Kontrolü' konulu seminer 3 oturum şeklinde hayata geçecek ve semineler saat 09.00'da başlayacak.