Okullar peygamberi için yarışıyor

`Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van şubesi, kutlu doğum ayı münasebetiyle 'Okullar peygamberi için yarışıyor' sloganıyla Hz. Muhammed`in hayatı konulu bir yarışma düzenleyeceğini açıkladı.

VAN 9.04.2013 12:05:38 0
Okullar peygamberi için yarışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konu ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Van şube üyesi Abdulkadir Aydın, Milli Eğitim Müdürlüğü, Van İl Müftülüğü ve Şuurlu Öğretmenler Derneği işbirliğiyle Van genelindeki ortaokul ve liseler arasında "Okullar peygamberi için yarışıyor" sloganıyla Hz. Muhammed (sav)`in hayatı konulu bir yarışma düzenleyeceklerini açıkladı.

 

Başvuru tarihinin 12 Nisan`da sona ereceğini hatırlatan Aydın, "Yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını anlatan herhangi bir kitaptan çalışılabilir. Yarışmada Fil Vakası`ndan Hz. Ebubekir`in vefatına kadar olan bölüm sorulacak ve ihtilaflı olan konular sorulmayacak. Başvurular il milli eğitim müdürlüğünde yapılacak. Her eleme bölümü ve final bölümü Merkür TV`de yayınlanacaktır. Elemeler 15, 16, 17, 18, 19 Nisan`da yapılacak. Yarışmanın finali ise 22 Nisan`da yapılacak. Yarışmaya okulları tem silen 3`er öğrenci katılacak. Her öğrenci yanına bir öğretmenini alarak okullarını temsilen yarışmaya katılabilir. Eleme soruları 20 soru ve 5 yedek sorudan oluşacak. Finalde 25 soru ve 10 yedek soru sorulacak. Yarışmada birinci olanlara Notebook, ikinci olanlara tablet bilgisayar; üçüncü olanlara ise bisiklet verilecek. Ayrıca, yarışmada dereceye giren hocalarımızı da çeyrek altınla ödüllendireceğiz" şeklinde konuştu. (Fırat Aslan - İLKHA)