Okullar açılıyor ama Van’da güvenlik ve temizlik personeli yok!

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten kaynaklı hemen hemen her sektörde sorunlar yaşandı. Bazı iş yerleri kapanırken bazı iş yerlerinde ise işçi çıkarılmak zorunda kalındı.

VAN 6.09.2021 17:49:21 0
Okullar açılıyor ama Van’da güvenlik ve temizlik personeli yok!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten kaynaklı hemen hemen her sektörde sorunlar yaşandı. Bazı iş yerleri kapanırken bazı iş yerlerinde ise işçi çıkarılmak zorunda kalındı.

Pandeminin en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim sektörü oldu. Türkiye uzun süre okullar kapalı kaldı. Bazen yüz yüze eğitime geçildi bazen de uzaktan eğitimle devam edildi. Pandemi de hep 3 kurala dikkat çekildi. Bunlar, maske-mesafe ve temizlik. Pandemide en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelen hijyen, maalesef 6 eylülde açılacak okullarda sorun olacak gibi görünüyor.

Her yıl okullara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hem güvenliği sağlamak için hem de okul sağlığı için temizlik personellerini kurayla belirliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ısrarla maske-mesafe- temizlik konularına değinmesine rağmen ve koronavirüs sürecini en çok etkileyecek bu 3 durumun şuan okullara temizlik personelinin atanmamasından dolayı sıkıntıların yaşanacağı öngörülüyor.

Memur-Sen Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Vangölü TV kanalında yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler programına katıldı. Uca, okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlilerinin atanmamasından dolayı bazı eleştirilerde bulundu.

“SANKİ PANDEMİ SÜRECİ YAŞANMAMIŞ GİBİ OKULLAR AÇILIYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına eleştirilerde bulunan Uca, “Geçen yıl temizlik personeli konusunda okullarda sorun yaşanmadı. İŞKUR üzerinden gerekli alımlar yapıldı. Ufak tefek konularda sorunlar yaşansa da okullarımız temiz kaldı. Hafta da 2 gün her sınıfta 10-15 kişilik öğrenci gruplularıyla eğitimler verildi. 6 Eylülden itibaren açılacak okullarda sanki pandemi süreci hiç yaşanmamış gibi bütün öğrenciler, sınıf mevcudu kaç ise o öğrencilerle aynı sınıfta ders yapılacak. 40 öğrencinin aynı ortamda, hele hele ilkokul seviyesindeki öğrencilerin birbirlerine sarılmamaları, birbirleriyle oynamamaları, birbirlerine dokunmamaları mümkün değil. Belki de 3 öğrencimiz yan yana oturacak. 2 kişi olsa bile bunların birbirleriyle konuşmamaları, dokunmamaları mümkün değil. Burada Milli Eğitim Bakanlığının, bizim veya öğretmenlerimizin yapacağı hiçbir şey yok.

“ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇOK GEÇ ADIM ATTI”

Uca, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Şu an İŞKUR’da temizlik personeliyle ilgili atılmış bir adım yok maalesef. Bu bizim ilimizle ilgili bir süreç değil. Bu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla ilgili bir süreç. Türkiye de yüzde 70-80 oranında İŞKUR üzerinde bir hareketlilik yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının buna çok acil el atması gerekiyor. Okullar açılacak ve en önemli gündem maddemiz temizlik. Sadece öğrencilerimiz için değil öğretmenlerimiz için de bu temizlik çok önemli. Yoğun bir görüşme trafiği sağladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilimize çok acil en az 1000 tane İŞKUR temizlik personelini ve en az 500 tane de güvenlik personelini acil bir şekilde okullara göndermesi gerekiyor. Yoksa hem yaklaşan kış itibariyle hem de temizlik konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çok geç adım attığını ve bu noktada eleştirmek istediğimi de açıkça belirtmek isterim”

Kaynak: Van Gölü TV