Okul servis araçları, eğitim sezonuna hazır

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, yaklaşık 18 aylık bir durgunluk dönemine rağmen okul servis araçlarını yeni eğitim öğretim yılı için hazır hale getirdiklerini söyledi.

VAN 2.09.2021 12:29:41 0
Okul servis araçları, eğitim sezonuna hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00

2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başlayacak. 
Okula giden öğrenciler için en önemli konulardan birini de okul servis araçları oluşturuyor.
Bu arada bu sene pandemi nedeniyle okul servis araçları için bazı kurallar getirildi.

ARAÇTA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. 
Genelgeye göre servislerde hijyen, maske, mesafe kuralına uyulacak. Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulacak ve araç içinde öğrenciler için tıbbi maske bulundurulacak.
Şoför ya da başka biri araçta sigara içemeyecek. 
Aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunacak ve bu kemerler kullanılacak.
Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak, böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak.
Servisin genel iç temizliği gün sonunda su ve deterjan ile yapılacak.
 

VAN’DA SERVİS ARAÇLARI HAZIR

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van’daki tüm okul servis araçlarının hazır hale getirildiğini söyledi.
Araçların, Bakanlık tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hazır hale getirildiğini belirten Tuğrul, “6 Eylül'de okullar açılacak. Biz 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için her şekilde hazırız. Şu an tüm araçlarımız, şoförlerimiz ihtiyaç ve eksiklerini gidermiş vaziyette hazır bekliyor. Okullar açılır açılmaz çalışmamıza başlayacağız.” dedi.

MAĞDURİYETE DİKKAT ÇEKTİ

Pandemi dolayısıyla okulların yüz yüze eğitime kapalı olduğu süre içinde ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını belirten Tuğrul, “Tabi bu arada 17-18 aydır çalışmıyorduk, büyük bir mağduriyet yaşandı, ancak her ne olursa olsun çalışmamıza başlayacağız. Temennimiz odur ki inşallah bir daha bu kısıtlamalar gelmez. Bu süre içerisinde bir yardım alamadık, mağdur olduk. Ama yine de her şeyi geride bırakıp ileriye bakıyoruz. Biz ne olursa olsun her türlü şartlara rağmen en güzel şekilde öğrencilerimizi götürüp getireceğiz.” diye konuştu.

“HAYATA POZİTİF BAKIYORUZ” 

Yaşanan sıkıntılara rağmen öğrenciye en güzel şekilde hizmet vereceklerini söyleyen Tuğrul, şunları kaydetti:
“Araçlardaki uygulamalar, maske, mesafe, hijyen malzemeleri bunların hepsi araçlarımızda mevcut. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Denilen şekilde araçlarımız hazır şekilde bekliyoruz. Ama ne olursa olsun biz hayata objektif bakıyoruz, geniş ölçüde bakıyoruz, 17-18 aydır servisçilerimiz mağdur, gerekli yardımlar yapılmadı ama biz yine de pozitif baktık, öğrencimize en güzel şekilde hizmetimize devam edeceğiz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi