Okul Hırsızlık ve Kundaklamaya 2 Tutuklama

Van'da kantininden malzeme çaldıkları okulu benzin döküp ateşe verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 2'si, mahkemece tutuklandı.

VAN 25.03.2013 17:40:28 0
 Okul  Hırsızlık ve Kundaklamaya 2 Tutuklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da kantininden malzeme çaldıkları okulu benzin döküp ateşe verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 2'si, mahkemece tutuklandı.

Van'da 16 Mart gecesi Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Vangölü İlköğretim Okulu'nun kantininden malzeme çalan ardından da benzin döküp okulu ateşe veren saldırganlara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından teknik takip başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonla 7 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda, okul kundaklama ve zarar verme olaylarına karıştıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 2 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 20 fişek, 1 kar maskesi, molotofkokteyli hazırlamada kullanılan bir miktar benzin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 kişiden 2'si, 'silahlı terör örgütüne üye olma, yakıcı ve patlayıcı maddeler kullanarak kamu kurum ve kuruluşlarına ait malzemelere zarar verme ve olay yerinde çıkan parmak izleri ve üzerlerine atılı suçları işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunması' nedeniyle tutuklandı.