Okul araç-gereçlerindeki tehlikeye dikkat!

Van'da 2013- 2014 eğitim ve öğretim dönemi 17 Eylül'de başlayacak. Öğrenciler ders başı yapmaya hazırlanırken, kırtasiyelerdeki telaş da devam ediyor.

VAN 12.09.2013 11:06:19 0
Okul araç-gereçlerindeki tehlikeye dikkat!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Özellikle okula yeni başlayan öğrencilere malzeme alımı ve kullanımı noktasında uyarılarda bulunan uzmanlar, lisanslı malzeme alınması gerektiğini belirterek, malzeme alımı kadar kullanımının da önemli olduğunu kaydettiler.

 

CE işaretine dikkat!

Konu ile ilgili görüştüğümüz Van İpekyolu Hastanesi Cildiye Polikliniği uzmanlarından Sadeddin Coşkun, genel olarak bütün kırtasiye malzemelerinde CE ibaresinin mutlaka bulunması gerektiğini ifade ederek, "Üretici firmanın ismi, telefonu, ulaşılabilir adresi mutlaka açık bir şekilde yazılmalı. Aldığımız malzemenin garantili olması şartı veya üretici firmanın taahhüdü ile 'kanserojen madde içermemektedir' ibaresinin olması ve aldığımız malın gerçekten kaliteli maddeden yapılmış olmasını aramalıyız." dedi.

 

Kokulu silgilerden ve kalitesiz malzemeden uzak durun!

Raflarda yerini alan özellikle kokulu silgilerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Coşkun, özellikle plastik materyallerde CE damgasının mutlaka olması gerekiyor. Çünkü bunun içine su konulduğu zaman çocuğun direk olarak içine akıyor. Kokulu silgilerin kesinlikle alınmaması gerekiyor. Bunlarda çocukta bağımlılık yapıyor. Hem de kanserojen madde içerebilirler. Onun için bu tür malzemelere çok dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

"Kalitesiz malzemeler deri kanserine neden olabilir"

Bunlara dikkat edilmemesi halinde birçok deri hastalıklarına davetiye çıkardığını ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

 

"Deri ile ilgili kanserle sonuçlanabilecek tehlikeler var. Vücudun tamamını tahrip edebilir. Çocuklarımıza direk olarak kimyasal madde vermiş gibi oluruz. Ayrıca çocuklarımızı kanserojen madde ile baş başa bırakıyoruz.

 

Bütün aldığımız malzemelere dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece kırtasiye değil yiyecek giyeceklere de dikkat etmemiz ve çocuklarımızı marketlerden, dükkânlardan uzak tutmamız gerekiyor."

 

Coşkun ayrıca, kaliteli beslenme çantaları vesaire alınmadığı takdirde saman kâğıdının kullanılmasının önemli olduğunu söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)