Öğretmen Irmacık, öğrencilerle birlikte film okumaları yapıyor

İMKB Fen Lisesinde Almanca Öğretmeni İsmail Irmacık her cumartesi sinema eşliğinde öğrencilerle birlikte film okumaları yapıyor.

VAN 23.11.2018 09:49:07 0
Öğretmen Irmacık, öğrencilerle birlikte film okumaları yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Eğitimde sinemanın da diğer dersler kadar önemli olduğundan yola çıkarak okulda buna dönük çalışmalar yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanca Öğretmeni İsmail Irmacık, "Sinema ve filmler 7'den 70'e kadar herkesi etkilemektedir. Anneler çocuklarını çizgi filmde beslemekte. Gençlerimiz dizilerin etkisiyle geleceğini şekillendirmekte. Anneler ve babalar dizilerde gördükleriyle imaj oluşturmakta. Buradan anlaşılmaktadır ki: hayatımızın her anı film ve dizilerdir. Filmler eğlenceli vakit geçirmenin yanında bir de eğitici yanları üzerine film sahne analizleri yapılmakta. Öğrencilerin aktif bir şekilde film okumaların katılma zorunluluğu vardır.  Bu film okumalarında her öğrenci düşüncelerini ifade etme becerisini geliştiriyor. Filmin başından sonuna kadar seyredilmesinden sonra analiz yapılması öğrencilerin olaylara bütüncül bakmasını sağlamakta. filmlerde gördükleri bazı sahneler yer yer öğrencilerin yaşantılarının bir parçası. Bu sayede kendi problemlerini çözme yollarını öğrenmekteler" dedi.

 


           Söz konusu çalışmanın amacını anlatan İsmail Irmacık: "Burada amaç bilinçli, sorgulayan ve farkındalık oluşturan gençlik yetiştirmek. Bir eğitimcinin görevi de bu olması gerekir" ifadelerini kullandı.
     Daha önce farklı illerde ve kurumlarda buna dönük dersler veren Irmacık, her hafta sonu gençlerle güzel ve verimli vakit geçirdiklerini söylüyor.  

 


         Öğrenci Fatma Gevaş, "Daha önce arkadaşlarımla yaşadığım problemlere farklı bakıyorum ya da yaşadığım olaylara çözüm üretmeye çalışıyorum" derken, Yiğit Baran da: "Daha önce öğretmenimizle seyrettiğimiz bir film bir televizyon kanalında gösteriyordu. Ben de film hakkında yorum yapmaya başladım. Babamla konular hakkında konuştukça kendimi verimli ve mutlu htim.'' diyor.

 


                İsmail  Irmacık şöyle diyerek konuşmasını bitiriyor: Bir maç sonrası bir pozisyonu yorumcular bir saat konuşuyorsa ve seyirci de bulabiliyorsa, bizim de öğrencilerle film hakkında daha fazla konuşmamız gerektiği ortaya çıkıyor"   
    İMKB Fen Lisesinde film okumalarına devam eden Irmacık, gençleri bilinçlendirmeye devam ediyor.Van Bölge Gazetesi