ÖĞRETMEN, BAŞARILI ÖĞRENCİSİ İÇİN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ

Bitlisli öğretmen, Lisans Yerleştirme Sınavında büyük başarı gösteren ve maddi durumu kötü olan öğrencisi için hayırseverlerden yardım istedi.

VAN 15.10.2016 14:36:57 0
ÖĞRETMEN, BAŞARILI ÖĞRENCİSİ İÇİN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ikamet eden başarılı öğrencisinin masraflarının karşılanması için hayırseverlerden destek talebinde bulunan Öğretmen Muhammet Emin Kobi, yurt ve temel lise giderleri için hayırsever vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Öğretmen Muhammet Emin Kobi, FETÖ'cülerin zeki öğrencileri, kurdun kuzuyu kaptığı gibi kaptığını anımsatarak, başarılı ve maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Şemdinli’de ikamet eden N.S. isimli öğrencisine yardım etmek istediğini ancak kendisinin de durumunun yetersiz olduğunu söyleyen Kobi, öğrencinin son girdiği LYS’de 450’nin üzerinde puan aldığını, ancak hedefi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi için puanının yetersiz olmasından bu yıl tercih vermediğini belirtti.

Öğrenciyle nasıl tanıştığını anlatan Kobi, öğrencinin dindar bir kişiliğe sahip olduğunu, ayrıca LYS’de aldığı başarı puanını gördükten sonra kendisine yardımcı olmak istediğini söyledi.

Kobi, “Ben Bitlisliyim arada bir Van’a gelip giderdim. Üniversiteden tanıştığım bir arkadaşım, kendi kuzeninin geleceğini ve kendisine, ‘yardımcı olabilir misin?’ dedi. Ben gelsin tanışalım dedim. Bu yönde kendisine ev, yurt ne tür imkânımız varsa vermeye hazırız dedik. Ancak öğrencimizin zeki ve başarılı olduğunu gördük. Bu öğrencimiz üniversite sınavında sayısal bölümünden 450’nin üzerinden puan alan ve İstanbul Tıp Fakültesi okumayı hedeflemektedir. Bende öğrencinin başarı puanını ve kişiliğini gördükten sonra kendisine yardımcı olmak istedim. Öğrencimiz Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde ikamet ediyor, kişilik yönüyle temiz bir genç olduğunu görünce bu kez ben peşini bırakmak istemedim. Bu nedenle öğrencimiz için neler yaparız diye, dershaneleri ve yurtları araştırdık. Ne yazık ki fiyatların çok yüksek olduğunu gördük.” dedi.

“ZEKİ ÖĞRENCİLERİ KURDUN KUZUYU KAPTIĞI GİBİ KAPIYORLAR”

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde zeki öğrencilerin FETÖ’nün nasıl kandırdığını hatırlatan Kobi, bu şekilde başarılı öğrencilerin kurdun kuzuyu kaptığı gibi kapılmaması için yardımcı olunması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Kobi, “Öğrenciye destek olmak amacıyla 3 kez Van Valiliğine gittik ama ne yazık ki tüm ısrarlarımıza ve verdiğimiz dilekçeye rağmen olumsuz cevap aldık. Hatta valilikteki güvenliğe 2 dakika beni Vali Beyle görüştürmelerini istedim. Öğrencinin çok zeki ama mağdur olduğunu söyledim ancak, yine de olumsuz cevap aldım. Hatta oradaki arkadaşa, ‘Bu öğrenciyi Avrupa’ya, ABD’ye göndersem kaparlar.’ dedim. Hatta düşünüyorum 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ’cülere göndermiş olsaydık hemen kapardılar. Çünkü zeki öğrenciyi kurdun kuzuyu kaptığı gibi kapıyorlar. Maalesef ben de bu umutla devlet kapısına gittim ama Van Vali Yardımcısı benimle görüşmeye tenezzül etmedi. Bende 3 kez gittikten sonra oradaki güvenliklere, ‘Artık kapınıza gelmeyeceğim’ dedim.” diye konuştu.

“BAŞARILI ÖĞRENCİMİZE SAHİP ÇIKIN”

TIP okumak isteyen mağdur öğrencinin temel lise masrafının karşılanması için hayırseverlerden destek bekleyen Kobi, “İnşallah bir Müslüman, hayırlısıyla bir iş adamımız bu öğrencimize sahip çıkar. Biz kendi imkânlarımız doğrultusunda bazı arkadaşlarımızın kapısını çalarız, onlarda inşallah gerekenini yaparlar. Ama bu yönde hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bu öğrencimiz bir cevher, bir madendir. Maalesef birileri koltuklarında yatıyor ve bir şey yapmak istemiyor.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)