Öğrencilerin temizlik seferberliği…

İpekyolu Belediyesi'nin 'Çevremiz geleceğimizdir' sloganıyla başlatmış olduğu temizlik kampanyası devam ediyor. Yeni Mahalle Kerim Tuncer İlköğretim Okulu'nda bine aşkın öğrencinin katılımıyla mahalle genelinde temizlik yapıldı.

VAN 21.04.2015 16:42:05 0
Öğrencilerin temizlik seferberliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Van merkez İpekyolu Belediyesi uzun süredir okullarda ambalaj atıkları geri dönüşümün önemi üzerine seminerler düzenliyor.

            Birçok okulda ambalaj atıkları ve geri dönüşüm üzerine verilen seminerlerin tamamlanmasının ardından Yeni Mahalle Kerim Tuncer İlköğretim Okulu'nda temizlik kampanyası düzenlendi.
İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül bidav ve Veysel Keser, Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, Çevre Mühendisleri Odası Van Temsilcileri, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, Mahalle Meclisi ve bine aşkın öğrenci katıldı. 

                Okul önünde başlayan temizlik kampanyası öncesi öğrencilere seslenen İpekyolu Belediye Eşbaşkan yardımcısı Halis Çakır, "Temiz bir çevre için 7'den 70'e herkesin seferber olması gerekiyor, aksi taktirde çevremizin kirlenmesi gelecek nesillere yaşanmaz bir dünya bırakmamıza neden olur,bundan dolayı Çevre bilinci çocuk yaşta edinilmeli. Bu yüzden geleceğimiz olan siz değerli arkadaşlarla bir araya geldik.Bu kampanyanın ciddi şekilde farkındalık yarattığını ilk temizlik çalışması yaptığımız okulda iki yüz öğrenci katılırken, şimdi bine aşkın öğrencimizle bu kampanya devam etmektedir" dedi.
               Konuşmanın ardında, Eşbaşkanların da temizlik çalışmasına katılmasıyla mahalle genelinde çevre temizliği gerçekleştirildi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi