Öğrencilere yarı yıl tatili ödülleri...

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, tüm öğrencilere yarıyıl tatili hediyesi olarak yüzme ve sinema salonlarından ücretsiz faydalandırmalarını sağlayacak.

VAN 19.01.2018 13:03:29 0
Öğrencilere yarı yıl tatili ödülleri...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle başarılı ve talepleri olan tüm öğrencileri ödüllendirecek.

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında ortaokulu ve lise öğrencileri, yarıyıl tatili boyunca gönüllerince dinlenecek, eğlenecek ve bilgilendirilecek. Öğrenciler, sömestr tatili boyunca Tuşba Belediyesinin, Aqua Park ve Cinevan ile yaptığı anlaşma çerçevesinde bu iş yerlerinin havuz ve sinema salonlarından belirli bir program çerçevesinde ücretsiz olarak faydalanabilecek.
   Geleceğimiz olan çocukların en mutlu günlerinde biri olan yarıyıl tatillerine bir nebze de olsa katkı sağlamak istediklerini söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yoğun bir eğitim öğretim dönemini başarı ile tamamlayarak sorumluluklarını yerine getiren öğrencileri sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında bu yıl da ödüllendireceklerini söyledi. Başkan Özgökçe, “Biz büyüklere düşen; vatanına, devletine ve bayrağına bağlı öğrencilerimizin dönem boyunca ellerinden geleni yapan, öğretmenlerini, ailelerini dinleyen ve başarılı çocuklarımızı sevindirmektir. Tabi bu çocuklarımızı ödüllendirerek, yüksek motivasyon, yüksek performansı ile sağlıklı, mutlu ve umutlu bir şekilde ikinci döneme tam hazır hale getirmekte biz yerel yöneticilerin üzerine düşmektedir. Tuşbalı öğrencilerimizin gerek eğitimleri, gerekse de hayatları boyunca ailelerine, cennet memleketlerine ve tüm insanlığa faydalı birer şuurlu, gayretli, belli hedeflere kilitlenen, karakterli ve yetişmiş bireyler olarak kazandırmak için elimizden ne gelirse sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
    Çocukların yüzündeki gülümseme ve geleceğe umutla bakmaları kendileri için paha biçilmez bir mutluluk olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “Bir eğitimci olarak şunun altını çizmek istiyoruz, eğitim ve öğretim sürekliliği olan bir durumdur. Başarı veya başarısızlığı bir döneme bakarak sınırlandıramayız. Öğrenceler için hayat sadece derslerden ibaret değildir. Önemli olan öğrencilerimizin okul hayatlarını kendilerinden beklenen etkinliklerle birleştirerek geleceğe hazırlamaktır. Tuşba Belediyesi olarak, karar ve karakterlerini ulvi değerlerle perçinleyen, gelecek vaat eden, dava insanı, iyi bir nesil, mutlu bir gençlik için gayret sarf ediyoruz” dedi.
   Başkan Özgökçe, öğrencilerin ailelerinden alacakları izin dilekçesi ile yüzmeden faydalanmak isteyenlerin ise buna ek olarak aile hekiminden alacakları sağlık raporuyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurduğu takdirde 22 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ücretsiz yüzme ve sinema salonu imkanından faydalanacağını söyledi.