Öğrencilerden örnek duyarlılık; Gören göz oldular

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri güzel bir duyarlılık göstererek, her hafta görme engellilere kitap okuyup, onların adeta gören gözü oluyor. Bir çoğu açıköğretim fakültesi öğrencisi olan görme engelliler, öğrenci

VAN 30.03.2017 11:11:32 0
Öğrencilerden örnek duyarlılık; Gören göz oldular
Tarih: 01.01.0001 00:00
 YYÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde okuyan öğrenciler, gönüllü olarak her hafta Altı Nokta Körler Derneği’ne giderek görme engellilere kitap okuyor. Görme engelliler bu durumdan son derece memnun kalıyor.

HAFTADA BİR GÜN

Büyükşehir İş Merkezi’nde bulunan Altı Nokta Körler Derneği’nde haftada bir gün yapılan okuma seansları bazen bir saat, bazen de iki saat sürüyor.

Okuma seansları için o gün dernek üyesi görme engelliler yönetim tarafından bir araya getiriliyor. Derneğin eğitim odasında toplanan engellilere öğrenciler kitap okuyor.

Seanslarda daha çok roman, hikâye ve özellikle de açık öğretime dönük ders kitapları okunuyor.  

“ÇOK YARARLI OLUYOR”

Gazetemize bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, öğrencilerin bu davranışını takdir ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerinin bir başvurusu olmadan gönüllü olarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Kayhan, “Bize bu şekilde kitap okunması çok daha faydalı oluyor. Birçok engelli arkadaşımız açık öğretim öğrencisidir, daha çok ders kitapları okunuyor. Bu sırada da anlamadığımız yerleri sorma imkânımız oluyor. Bir de sınavlarda çıkabilecek sorular üzerinde yoğunlaşıyoruz. CD’lerde dinlemektense böyle canlı olarak okunması ve karşılıklı bilgi alışverişi imkânı olması bizim için çok iyi oldu. Öğrencilere çok teşekkür ediyoruz.”

BİLGİSAYAR BAKIMI

Derneğin bilgisayarlarının bakımını da yine YYÜ öğrencileri üstlenerek derneği gereksiz masraflardan kurtarmış oldu.

YYÜ Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencileri, dernekle diyaloga girerek bilgisayarların bakımını yapmak istediklerini iletti.

Bunun üzerine derneğe giden bilgisayar bölümü öğrencileri, dernekteki tüm bilgisayarları gözden geçirdi, format ve benzeri eksiği olan bilgisayarları onarımdan geçirdi.

DİĞER KURUMLARDAN BEKLENTİ

Dernek Başkanı Kayhan, YYÜ öğrencilerinin çabalarının diğer kurumlara da örnek teşkil etmesini beklediklerini ifade etti.

Herkesin görme engellilere yapabileceği bir katkısının olduğunu ifade eden Kayhan, “Mesela Halk Eğitim Müdürlüğü de bizim için bir kabartma yazı kursu açabilir. Belediye ya da diğer kurumlar, herkes kendi faaliyet alanına göre görme engellilere benzer kolaylıklar sağlayabilir. Öğrencilerimizin bu duyarlılığı bizi çok memnun etti, onlara tekrardan teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI