Öğrenciler tarım konusunda bilgilendirildi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki ilkokullarda öğrencilere tarım eğitimi veriliyor.

VAN 22.02.2019 17:08:44 0
Öğrenciler tarım konusunda bilgilendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Eğitim alanında birçok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen 9 ilkokulda öğrencilere yönelik ‘Tarımsal eğitim’ seminerleri düzenledi.

         Belediye personelleri tarafından verilen seminerler de öğrencilere, çevre koruma ile ağaç sevgisi anlatılırken, tohum ve fidan dikimi ile ilgili bilgiler de uygulamalı bir şekilde gösterildi. Verilen tarımsal eğitimlerde kısa süre içerisinde toplam 2 bin 897 öğrenci tohumlama ve fidan dikimi ile ilgili bilgi sahibi oldu.

         Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Kaptanoğlu’nun da katıldığı İpekyolu ilçesi Birol Emil ilköğretim okulunda ki eğitim programı ise renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilere verilen tarımsal bilgiler ile öğrenciler bir yandan eğlenirken diğer yandan da fidan dikimi ve tohumlama ile ilgili bilgi sahibi oldu. Tarım ve hayvancılığın kentte büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Mehmet Kaptanoğlu, projedeki temel amaçlarının çocuklara tarım ile ilgili genel bilgileri aktarmak olduğunu ifade ederek, eğitimlerin belirli aralıklarla farklı okullarda devam edeceğini vurguladı.

       Öğrencilere eğitimlerin ardından Belediye personelleri tarafından tarımsal içerikli boyama kitabı, boyama kalemi ve geri dönüşümden yapılan tohumlu kalem hediye edildi.