“Öğrenciler Ölüme Terk Edildi”

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Van Gölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait güvenlik kamera görüntülerine el koymak isteyen polis ile okul idarecileri ve öğrenciler arasında dün çıkan gerginliklerin ardından bugün Van Demokrasi

VAN 17.03.2015 18:34:58 0
“Öğrenciler Ölüme Terk Edildi”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hacıbekir Mahallesi'ndeki Vangölü Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde dün çıkan olaylar üzerine bugün Van Demokrasi Platformu Bileşenleri okula giderek bir basın açıklaması yaptı. Okul bahçesinde yapılan basın açıklamasına Van Barış Anneleri Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Van Demokrasi Platformu Bileşenleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerinin olaya duyarsız kaldığını ileri sürdü.

ÖLÜME TERK EDİLDİLER

Dün yaşanan olaylarda çocukların ölüme terk edildiğini belirten Sayyiğit, “Pazar günü yapılan YGS için okulda görevli bir şahsın aracı tahrip edilmiş, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında okulun güvenlik kamerası kayıtları ilgililere verilmiştir. Pazar günü kamera kayıtları alınmasına rağmen Pazartesi günü tekrar okula gelen polisler yeniden kamera kayıtlarını istemiş ve kayıtlar yeniden kendilerine verilmiştir. Kayıtları almaya gelen memurlar buna rağmen bahçede bulunan öğrencilere ve öğretmenlere hakarette bulunmuş ve ağza alınmayacak küfürler etmişlerdir. Kişilik haklarına saldırılan ve hakarete uğrayan eğitim emekçilerinin konuyla ilgili hukuki haklarını kullanacaklarını ifade etmesi üzerine tekrar küfür ve hakaretler edilmiş ve okul terk edilmiştir. Saat 14.30 sıralarında takviye güçler, TOMA ve akreplerle tekrar okula gelinip gaz, boyalı ve tazyikli su ve silah kullanılarak okul adeta savaş alanına çevrilmiştir. Yaralı öğrencileri almaya gelen ambulansların dahi okula girmesine izin verilmemiş, çocuklar adeta ölüme terk edilmiştir”dedi.

“DUYARSIZ KALDILAR”

Van Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerine de sitem eden Sayyiğit, “Bütün bunlar olurken defalarca konuyla ilgili bilgilendirilen Milli Eğitim yetkilileri konuya duyarsız kalmış, aradan geçen bunca zamana rağmen halen sorumluluklarının gereği bir davranış sergilememişlerdir” ifadelerini kullandı.

“YASAL İŞLEMLER BAŞLATILMALI”

Bu saldırının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını vurgulayan Sayyiğit son olarak şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmesini protesto ediyoruz. Gerekli bütün hukuki mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etmek istiyoruz.  Eğitim hakkına dönük dünyada eşi benzeri olmayan bu saldırının ivedilikle açığa çıkarılmasını ve ilgililer hakkında adli-idari bütün yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz. Başta Van Valiliği olmak üzere bütün yetkilileri sorumlu davranmaya, kentimizde böylesi olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya davete ediyoruz.”

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş