Oda-Borsalar'da seçim süreci başlıyor

365 oda ve borsada seçim heyecanı, yarın yapılacak olan ilk seçimlerle start alıyor.

VAN 31.03.2018 12:19:43 0
Oda-Borsalar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Borsalar arasında ilk seçim yapılacak iller arasında Van da bulunuyor. Yarın Van Ticaret Borsası'nda yeni yönetimi seçmek için üyeler sandık başına gidecek. Van Ticaret Borsası için 3 aday yarışıyor. Mevcut başkan Enver Memduhoğlu, Van Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nayif Süer ve Van Arıcılar Birliği Başkanı- Van Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halil Tandoğan'ın aday olduğu seçimlerde, üyeler tercihlerini yapacak. Van Ticaret ve Sanayi Odası için de seçim heyecanı devam ediyor. Mevcut Başkan Necdet Takva ile Doğu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun öncülük ettiği gruplar arasındaki organ seçimleri 7 Nisan tarihinde yapılacak.
81 ilde ticaret ve sanayi odaları ile borsalarda seçim heyecanı yarından itibaren başlıyor.
Oda ve borsaların seçim takvimlerine göre yarın başlayacak olan seçimler Nisan ayı içinde tamamlanacak ve Mayıs ayı içerisinde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu yapılacak.
Toplam 365 oda ve borsa yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecekken, Van'da da Ticaret Borsasının yeni başkanını ve yönetimini belirlemek için yarın üyeler sandık başına gidecek.
Van Ticaret Borsası için 3 isim yarışacak. Yarın sandık başına gidecek olan Ticaret Borsası üyeleri Enver Memduhoğlu, Nayif Süer ve Halil Tandoğan arasında seçim yapacak.
Van Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri de 7 Nisan tarihinde yapılacak. 19 grup olarak gerçekleşecek olan seçimlerde Mevcut Başkan Necdet Takva'nın Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) olarak öncülük etttiği gruplar ile Doğu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun öncülük ettiği gruplar arasında oylama yapılacak.
Yarın start alıp Nisan ayı boyunca devam edecek olan oda ve borsa seçimlerinin ardından Mayıs ayı içerisinde de TOBB Genel Kurulu yapılacak ve oda – borsalardaki seçim süreci bu şekilde tamamlanmış olacak. Haber: Umut Tarhan

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi