ÖCALAN: “NEVRUZ’DA KAPSAMLI BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM” -

Barzani ve Talabani’ye mektup

VAN 15.03.2015 10:25:46 0
ÖCALAN: “NEVRUZ’DA KAPSAMLI BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM” -
Tarih: 01.01.0001 00:00
Öcalan ile görüşen heyette yer alan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın Newroz’da kapsamlı bir değerlendirme yapacağını ve pratik adımlara dönük belirlemelerini açıklayacağını aktardı.
imctv
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Heyeti’nde yer alan HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve Özgür Kadın Kongresi / Kongreya Jinen Azad (KJA) üyesi Ceylan Bağrıyanık İmralı Adası’nda PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.
HDP Heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin Fırat Haber Ajansı’na (ANF) açıklamalarda bulundu.
Newroz’da açıklama
Önder, Öcalan ile kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Sayın Öcalan Newroz’da kapsamlı bir değerlendirme yapacağını ve bu mektubunu bizim aracılığımızla bütün Türkiye halkları ve dünya kamuoyu ile paylaşacağını belirtti. Bu mektupta, demokratik çözüme ve barışa giden yolda önemli ilkesel tutumlar ve pratik adımlara dönük önemli belirlemeler yapacağını söyledi” dedi.
İzleme Heyeti
Önder, görüşmede İzleme Heyeti meselesinin de gündeme geldiğini belirterek “İzleme Heyeti’ne dönük girişimlerimizi ve pratik adımları hafta içi hükümetle ve diğer kesimlerle görüşerek netleştireceğiz” dedi.
Barzani ve Talabani’ye mektup
HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile önümüzdeki günlerde Irak Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulunacaklarını belirten Önder şunları söyledi:
“Sayın Barzani ve Sayın Talabani başta olmak üzere bölgedeki bütün Kürt parti ve oluşumlarıyla bir dizi görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerde Sayın Öcalan’ın Barzani ve Talabani’ye dönük kaleme aldığı mektupları ileteceğiz.
“Bu görüşmelerin gündemi; Ulusal Kürt Konferansı başta olmak üzere Kürt halkına dönük Rojava, Musul, Kerkük ve Kobanê’deki tehditlerin tasfiye edilmesi ve halkın güvenliğinin sağlanmasına dönük politikalar ve pratik adımlar olacak. Bu konuda Sayın Öcalan’ın geliştirdiği öneri ve uyarıları ileteceğiz.”
Öcalan’ın görüntülü mesajı
Newroz’da görüntülü mesaj tartışmalarına da görüşmede değinildiğini aktaran Önder, “Sayın Öcalan bu konuda, ‘Bunlar önemli değil. Önemli olan bizim fikirlerimizdir, önerilerimizdir. Biz barışı kurmak istiyoruz. Bu soylu çabamızın spekülasyonlarla gölgelenmesine izin vermemeliyiz’ dedi” diye konuştu.
İmralı’daki tutuklular
Önder, İmralı’daki tutukluların değiştirilmesine ilişkin ise “Oradaki mahkumlar dün itibarıyla sevk edildiler. Yenileri de bir iki gün içerisinde adaya getirilecekler. Sayın Öcalan’ın önerisiyle oluşan 5 kişilik bir tutsak grubu kendisinin sekretarya görevini görmek üzere adaya bir iki gün içinde sevk edilecekler” dedi.
.iktibasdergisi