Öcalan itibarsızlaştırılmak mı isteniyor!

Yazar Miroğlu, son aylarda PKK’nın aşırılıklar yaparak Öcalan’ı itibarsızlaştırmaya çalıştığını yazdı.

VAN 9.06.2014 11:01:57 0
Öcalan itibarsızlaştırılmak mı isteniyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Star Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu, Barış sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlediği bir dönemde PKK’nın yol kesme, araç yakma, eylemleri tahrik etme ve gençleri gerillaya çağırmasının altında Öcalan’ı itibarsızlaştırmanın yattığını kaydetti.

Miroğlu’nun işte o yazısı:

Bazıları da Öcalan’ı caydırmak için çaba harcıyorlar. Öcalan’ı itibarsızlaştırma kampanyaları üç-dört ay önce başladığında, bu çevreler de kampanyalara yazı yazarak, açıklamalar yaparak katkıda bulundular. Öcalan, bu baskılar karşısında epey çaresiz kalmış gibi görünüyor. Diyarbakır’daki annelerin eylemi konusunda tek söz söylememesi çok manidar olsa gerektir. Eve dönüş konusu kendisiyle müzakere ediliyorsa-ki böyle bir intiba var-bu çocukları gönderin demesi, Kürt analara ödenmesi gereken bir borç ve çözümün taraflarına da önemli bir jest olmaz mıydı?

Çözüm sürecinin tecrübeleri şunu gösteriyor:

PKK, Öcalan’ın 21 Mart Mektubunda yazılanlara aykırı olarak, bugün silah bırakmaya hatta bırakmayacaksa bile, Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi ebediyen durdurduğunu açıklamaya dair bir ruh hali içinde değil, yani Öcalan’ın yol haritasına hazır değil. Çözümün en yumuşak karnı budur. Ağrımaya daha ne kadar devam edecek, hükümetin iyi niyetine ve çözüme dair kararlılığına rağmen bu konuda fazla bir şey söyleyemiyoruz maalesef.