Öcalan HDP için adayları tek tek listeledi!

2015 genel seçimleri için, Abdullah Öcalan'ın, 'parlamentoda olması gerektiğini düşündüğü isimleri'n HDP'den aday olması için liste hazırladığı iddia edildi.

VAN 2.04.2015 21:46:24 0
Öcalan HDP için adayları tek tek listeledi!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2015 genel seçimleri için, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın HDP'den aday olması ve parlamentoda olması gerektiğini düşündüğü isimleri liste halinde sıraladığı ileri sürüldü.

Rudaw'ın haberine göre, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, başta Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle olmak üzere birkaç kişinin parlamentoda olması gerektiğini dile getirdiği öğrenildi. İddiaya göre, Öcalan, Dicle'nin Diyarbakır'dan aday olması gerektiğini düşünüyor.

6 NİSAN HDP İÇİN BÜYÜK GÜN!

HDP ise 7 Haziran seçimlerinde yarışacak aday adaylarını 6 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyuracak. Toplantıda seçim beyannamesi de açıklanacak.

HDP’nin düşüncelerine çok önem verdiği PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı Heyeti’yle yaptığı görüşmede HDP’den aday gösterilmeleri için birkaç isim sundu.

DİCLE ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Dicle, daha önce aday olmayacağını açıklamıştı fakat, Dicle'nin Öcalan’ı kırmayacağı ve Diyarbakır’dan aday olacağı iddia edildi.

ÖCALAN LEYLA ZANA'YI DA ÖNERDİ

Öcalan'ın Leyla Zana’nın da parlamentoda olmasını, 5 Mart’taki görüşmede, bizzat kendisine söylediği de iddia edilen diğer isimler arasında. Haberde, Dicle gibi, milletvekilli adayı olmak düşünmediğini belirten Leyla Zana'nın, Öcalan’ın teklifinden sonra HDP’ye üye olduğu ve aday adaylığı başvurusunda bulunduğu belirtildi.

ÖCALAN'DAN EZİDİ ADAY ÖNERİSİ

Öcalan’ın parlamentoda görmek istediği bir diğer isim ise Avrupa Parlamentosu eski üyesi Feleknas Uca. Ezidi olan Uca, HDP’de Batman milletvekilli aday adaylık başvurusunda bulunmuştu.

LİSTEDEKİ DİĞER İSİMLER: ÖNDER VE SANCAR

Öcalan’ın adaylık için öneri yaptığı diğer isimlerin 'HDP İstanbul milletvekilli Sırrı Süreyya Önder' , 'Prof. Dr. Mithat Sancar' ve 'Prof. Dr. Kadri Yıldırım olduğu belirtildi.

HDP'NİN ADAYLARINA KİM KARAR VERİYOR?

2015 genel seçimlerine parti olarak girme kararı alan HDP hakkında, bazı aday adaylarının 'Kandil’den icazet aldıkları’ şeklinde iddiaların Kürt medyasında yer almasıyla gözler Kandil'e çevrildi. PKK'ya yakın Avrupa’dan yayın yapan Med Nuce kanalında yayınlanan ve KCK yöneticisi Sabri Ok ile Kandil’de yapıldığı ileri sürülen röportajda, Ok, herhangi bir aday adayına ‘referans olmalarının’ söz konusu olmadığını söyledi.

KANDİL HDP ADAY ADAYLARINA KARIŞIYOR MU?

KCK yöneticisi Sabri Ok, HDP’li çeşitli adayların kendilerine geldiğini fakat onları HDP'ye yönlendirdiklerini ifade ettiği konuşmasında kimseye referans olmadıklarını açıkladı.

HDP’yi ‘Çok bileşenli demokratik bir parti’ olarak değerlendiren Sabri Ok, bu konuda şöyle dedi:

"BİZE GELENLER OLUYOR"

“HDP, demokratik bir partidir. Demokrasi anlayışı ve iradesi, kendi stratejisi ile adaylarını şüphesiz kendileri belirleyecektir. HDP’nin ilgi komisyonları vardır. Kandil Komisyonları vardır. Kandil elbette, seçimlere, adaylara ilgilidir. Görüş-önerilerimiz olacak. Merkez seçim komisyonuna iletiriz; uyarlar uymazlar. Herhangi bir kişinin adaylığını onaylama, referans olmamız söz konusu değil. Bize gelenler oluyor; Onlara, 'gidin HDP’ye bizim burada yapacağımız bir şey olamaz' diyoruz. Ancak, seçimlerin daha örgütlü çalışma ile sürdürülmesi; adayların daha isabetli olması için önerilerimiz olur ilgili arkadaşlarla paylaşırız."

Bu haber 3,845 kez okundu.