Öcalan: Gençler provokasyonlara gelmesin

Abdullah Öcalan:Bu olaylar sürece zarar verir, gençler provokasyona gelmesin

VAN 15.04.2013 11:13:03 0
Öcalan: Gençler provokasyonlara gelmesin
Tarih: 01.01.0001 00:00

Abdullah Öcalan, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili de bir açıklama göndererek, 'gençlerin provokasyonlara gelmemelerini' istedi. Dün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyetinde yer alan Iğdır Milletvekili Pervin Buldan uydu üzerinden yayın yapan Nuçe TV'de ana haber bültenine katılarak görüşmenin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Pervin Buldan, dün akşam katıldığı Nuçe TV haber ana haber bülteninde Öcalan'ın Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Öcalan'ın özellikle gençlere duyarlı olmaları, provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.

Buldan, "Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylara ilişkin kesinlikle hiç kimsenin bu süreçte provokasyonlara gelmemesi gerektiğini, özellikle gençlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Çünkü bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir dedi. Dolayısıyla hem gençlere hem de Türkiye'de yaşanan bütün halklara ilişkin, bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ve provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ifade etti" dedi. Buldan, sağlık durumu ve moralinin oldukça iyi olduğunu söylediği Öcalan'ın süreçle ilgili tartışmaları yakından izlediğini de belirterek, gelişmelerden çok memnun olduğunu ifade ettiğini aktardı. Buldan, "Genel olarak bu süreçle ilgili yapılan tartışmaları, eleştirileri, önerileri takip ettiğini ifade etti. Ve gelinen noktada bu süreçten çok memnun olduğunu söyledi. 12 kanal var izlediği. Bu kanallarla Türkiye'deki gelişmeleri, aynı zamanda Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ifade etti" dedi.