Öcalan: 3 PKK'lıyı beni buraya gönderenler öldürdü

Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla, 3 PKK'lı kadını gladyo ve NATO'nun öldürdüğüne işaret etti.

VAN 21.02.2013 11:32:20 0
Öcalan: 3 PKK'lıyı beni buraya gönderenler öldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı görüşmenin detaylarına ulaşıldı. Öcalan, kardeşine önemli açıklamalar yaptı, çözüm sürecinin devamı konusunda 4 önemli mesaj verdi.

"SÜREÇ İSİMDEN DAHA ÖNEMLİ"

İmralı'ya gidecek BDP heyeti ile ilgili eş başkanlar konusunda ısrar edilmemesi gerektiğini belirten Öcalan, "Süreç, isimden daha önemli. Sorun isim değil. BDP'den herhangi biri gelirse de olur" mesajı verdi.

"HEYETİN BİR SINIRI VAR"

Kardeşine, kendisiyle görüşen MİT heyetini samimi bulduğunu belirten Öcalan, ancak heyetin bir sınırı olduğunu, bir yere kadar yeterli olabileceğini vurguladı, instagram gündem haberleri arkasında siyasi irade olması gerektiğini ima etti.

"BENİ BURAYA KİM GÖNDERDİYSE 3 PKK'LIYI O ÖLDÜRDÜ"

Görüşmede en dikkat çekici ayrıntılar, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü cinayete ilişkin çıktı. Öcalan, cinayetle ilgili NATO ve gladyoyu işaret etti. "Kim beni buraya getirdiyse, o katliamı da onlar yaptı" diyen Öcalan, hükümetten cinayetin arka planının aydınlatılmasını istedi. Öcalan "Fransa biliyor, Avrupa, ABD, NATO bunu biliyor. Doğruları söylemiyorlar. Bunları söylesinler ki süreç ilerlesin" dedi.

Öcalan, kardeşiyle görüşmede Türkiye'ye Suriye'ye gönderilen yardımlar konusunda da teşekkür etti. Öcalan, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde Kürt nüfusun ağırlıklı olduğu bölgelere de insani yardım gönderdiğini vurgulayarak, bunun önemli olduğunu söyledi.