OBAMA BİLİNÇALTINDA YATANI DIŞA VURDU: “IŞİD’İN EĞİTİMİNE HIZ VERECEĞİZ”

ABD Başkanı Obama’nın önceki gün Pentagon’da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadeleyi ele aldığı toplantıda sarf ettiği sözler, psikanalist Sigmund Freud’un ‘dil sürçmesinin aslında bilinçaltında yatanların dışa vurumu

VAN 9.07.2015 14:34:27 0
OBAMA BİLİNÇALTINDA YATANI DIŞA VURDU: “IŞİD’İN EĞİTİMİNE HIZ VERECEĞİZ”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2015 14:34
 Sputnik
ABD Başkanı Barack Obama Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin de dahil olduğu 35 ulusal güvenlik yetkilisiyle birlikte düzenlediği toplantıda, önce IŞİD’in Suriye ve Irak’ın çok büyük bir kısmını ele geçirdiğinin altını çizdi.
Obama: IŞİD’in eğitimine hız vereceğiz / Sputnik Türkiye – Haberler, Analiz ve Radyo
Ardından ise Pentagon’un Irak ordusu ve aşiretlerin eğitimine hız verdiğini söylemek isteyen Obama, tam tersi bir ifade kullanıp “IŞİD güçlerinin eğitimini hızlandırıyoruz. Anbar vilayetindeki Sünni aşiretlerden çıkan gönüllüler de dâhil” dedi.
Resmi sitesinde konuşmanın metnini yayımlayan Beyaz Saray ise durumu düzelteyim derken daha da kötüleştirdi. 
Resmi sitesinde konuşmanın metnini yayımlayan Beyaz Saray ise durumu düzelteyim derken daha da kötüleştirdi.
Söz konusu metinde yapılan düzeltmede bu ifadeler baştan yazılacağına, IŞİD’in İngilizce’deki kullanımı olan ‘ISIL’in yanına parantez açıldı ve ‘Iraklı’ ifadesi eklendi. Beyaz Saray’ın bu ‘düzeltmeyle’ ne söylemeye çalıştığına ise kimse anlam veremedi. Zira cümle bu haliyle de ‘Irak’taki IŞİD güçlerinin eğitiminin hızlandırılacağı’ anlamına geliyordu.