NORMALLEŞME SONRASI VANLILAR PARK VE BAHÇELERE AKIN ETTİ

Kısıtlamaların kaldırıldığı ve adım adım normalleşmeye gidildiği ülkemizde vatandaşlar uzun süre evde kalmanın vermiş olduğu stresi yeni inşa edilen park ve bahçelere giderek attı.

VAN 5.07.2021 13:36:52 0
NORMALLEŞME SONRASI VANLILAR PARK VE BAHÇELERE AKIN ETTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

1 Temmuz 2021 itibariyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgede Pazar günü de dâhil olmak üzere sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Buna bağlı olarak kısıtlamaların kaldırıldığı ilk Pazar günü vatandaşlar adeta dışarıya akın etti. Edremit sahili başta olmak üzere, Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı ile İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde farklı lokasyonlarda bulunan birçok park ve bahçe yoğun ilgi gördü.
Millet Bahçesi Projeleri Van’a ve Vanlılara yeni bir soluk getirecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiği Eski Devlet Hastanesi alanı Millet Bahçesi’ne çevrilecek. Yılsonunda tamamlanması beklenen proje betonlaşmanın en yoğun olduğu İpekyolu ilçesine nefes aldıracak.
Bölgenin en büyük Millet Bahçesi Tuşba’da
717 bin 212 metrekare alanı ile bölgenin en büyük Millet Bahçesi olacak olan ‘Tuşba Millet Bahçesi’ projesi Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman tarafından kısa bir süre önce müjdelenmişti. 
Vatandaşların yaşam standardını yükseltecek olan proje, yeşil alanı ve farklı donatıları ile ilçe sakinlerinin yorgunluğu atabileceği kaçış noktalarından biri olacak.

VAN GÖLÜ TV/Yunus Yılmaz