Normale döndü!

Van Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Müdürü Kemal Bingöl Bali, hastanelerine 30 hekim atamasının yapıldığını ve bunlardan 21'nin görevine başladığını söyledi.

VAN 14.02.2013 14:19:56 0
Normale döndü!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hastane olarak 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren 24 saat hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Bali, "Hekim sayımızın artması ile artık Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vermeye başladık" dedi.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011´de yaşanan depremlerin ardından hekim sayısında yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen Van Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´ne geçen ay 30 hekimin ataması yapıldı. Atanan hekimlerden 24´ü görevine başlamak için başvuruda bulunurken, 6 hekim ise başvuru yapmadı. Sağlık Bakanlığı tarafından atanan hekimlerden 21’i geçen ay göreve başladı. Bunlardan biri istifa edip Antalya´ya giderken, 2 hekim askerde olduğu için henüz görevine başlamadı. Hekimlerden biri de doğum izninde olduğu için çalışmıyor.

"12 HEKİME DAHA İHTİYACIMIZ VAR"

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´ndeki hekim atamalarına ilişkin bilgi veren Hastane Müdürü Kemal Bingöl Bali, hastanelerine geçen ay 30 hekimin atandığını söyledi. Bu hekimlerden 20´sinin şu anda aktif olarak çalıştığını kaydeden Bali, "Bu atanan hekimlerden 6 tanesi zaten bize hiç başvuruda bulunmadı. 1 Hekimimiz istifa edip Antalya´ya gitti. 2 Hekim asker ve bir tanesi de doğum izninde. Depremden önce hastanemizde 50 hekim vardı. Depremden sonra bu sayı birden 7 hekime düşünce sıkıntılar yaşandı. Ama son atanan hekimlerle birlikte yeniden bir düzeyi yakaladık. Şuanda hastanemizde toplam 38 hekim görev yapıyor. 6 Hekimimiz de geçici görevlere bakıyor. Sağlık Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yeni hekim atanması konusunda talepte bulunduk. Henüz 12 hekime daha ihtiyacımız var. Yeni atanan hekimlerimiz 15 Ocak´tan bu yana görev yapıyorlar" dedi.

"ARTIK KESİNTİSİZ 24 SAAT HİZMET VERİYORUZ"

Yeni hekimlerin göreve başlamasının ardından 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini ve Cumartesi-Pazar günleri de çalıştıklarını aktaran Bali, depremden önce günlük 950 olan hasta sayısının 1070´e yükseldiğini belirterek, "Artık 24 saat hizmet veriyoruz. Van artık büyükşehir oluyor ve buna göre de bir hizmet binamızın olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığından yeni hizmet binası konusunda onay çıkmasını bekliyoruz. Zaten Bakanlığımızın bu konuda bir projesi var. 60 üniteli bir ağız ve diş sağlığı hastanesi konusundaki çalışmalar sürüyor." diye konuştu.
Haber: Oktay Candemir