'Nevruz hazırlıkları başladı'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütleri tarafından yapılan ortak açıklamada, bu yıl kutlanacak olan Nevruz bayramı için çalışma startı verildiği belirtildi.

VAN 17.03.2017 21:22:24 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili olarak HDP Van İl binasında basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı Tertip Komitesi üyesi İlhami Güler yaptı.

3 Mart’ta Van Valiliği’ne resmi başvuruda bulunduklarını belirten Güler, “Yapılan resmi başvurudan sonra, kent genelinde hazırlıklara başladık.” ifadelerini kullandı.

Güler, kutlamayla ilgili hazırlıklar konusunda da şu bilgileri verdi:

“Kutlama her yıl olduğu gibi Van Kalesi’nde olacak. Burası 500 bin kişiyi alabilecek şekilde ses sistemi ve güvenliğine uygun hazırlandı. Çevre düzenlemesi ile ilgili planlamamız ve polisin alacağı güvenliğin dışında kendimiz halkın güvenliği için 300 kişiden oluşan bir güvenlik ekibi oluşturduk. Güvenlik ve hazırlık adına hiçbir eksiğimiz, sıkıntımız bulunmuyor, oluşabilecek kötü hava koşulları dışında halkımızın bayramını coşkuyla kutlaması için kalabalık bir ekiple son güne kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız Valilik başvurusunda bu gün net bir cevap almayı bekliyoruz.”

Kutlamaya HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in konuşmacı olarak katılacağı aktarılırken, sanatçıların da sahne alacağı bildirildi.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı