Nemrut’u 12 saatte, 360 derece dönerek yürüyecekler

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından “3. Nemrut Dağı Çanağı Yürüyüşü” düzenlenecek. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, Nemrut dağı zirvesine çıkarak çanak şeklinde oluşan mesafeyi yaklaşık 12 saatte, 360 derece dönerek yürü

VAN 11.09.2021 11:05:15 0
Nemrut’u 12 saatte, 360 derece dönerek yürüyecekler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, turistik Nemrut dağı ve çevresinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla “3. Nemrut Dağı Çanağı Yürüyüşü” adı altında farkındalık etkinliği düzenlenecek.  

NE ZAMAN YAPILIYOR?

12 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek etkinlik için aktivistler ve katılımcılar saat 06.00’da krater gölü bölgesinden yürüyüşün yapılacağı çanak noktasına hareket edecek.

GELENEKSEL YÜRÜYÜŞ

Geleneksel hale getirilen yürüyüş etkinliği ile ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Dünyanın en büyük ikinci krateri ve aynı zamanda ülkemizin en büyük krater gölü olan Bitlis Nemrut Kalderası'nda bu yıl etkinliğimizin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Zirvelerden 360 derece dönecek şekilde adım adım tam tur atılacaktır. Volkanik özelliği olan Nemrut Kalderası, sıcak soğuk gölleri, buhar bacaları, birçok kuş türünü, endemik bitkileri ve yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Avrupa Seçkin Destinasyonlarında da yeryüzü cenneti olarak seçilmiştir.” dedi. 

ETKİNLİĞİN AMACI 

Etkinliğin amacına ilişkin olarak da Özel, şunları söyledi:
“Her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz çanak yürüyüşü ile Van Gölü Havzası güzelliklerine ve turizm potansiyeline dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Yakın zamanda ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak da tescillenen Bitlis Nemrut Kalderası'na dikkatleri çekerek korunmasını da öncelemekteyiz.”

DESTEK VEREN KURUMLAR

Destek veren kurumlara teşekkür eden Özel, şunları kaydeti:
“Yürüyüş yaklaşık olarak 12 saat sürmekte, yürüyüşte Van Gölü'nü, Nemrut Kalderası'nda bulunan gölleri ve Nazik Gölü'nü aynı anda izleme fırsatı bulunuyor. Etkinliğimize Tatvan Belediyesi, Bitlis Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı destek veriyor. Destek ve işbirliği sağlayan kurumlarımıza teşekkür ederiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi