Neden Van'a gitmediniz?

Dünya Turizminin buluştuğu 'Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansında Van'ın Kültürel değerleri de tanıtılıyor.

VAN 8.12.2012 16:01:08 0
Neden Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu yıl altıncısı düzenlenen ´Travel Turkey İzmir´ Turizm Fuar ve Konferansı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Günay, Van´da düzenlenen turizm fuarına katılmayan egeli turizmcilere serzenişte bulundu. Bakan Günay, "Ümit ediyorum ki Van´da düzenlenecek bir sonraki turizm fuarına bütün turizmciler katılır" dedi.
Törende yaptığı konuşmada Van’da düzenlenen turizm fuarına da değinen Bakan Günay; “Yaşanan depremler sonrası büyük yara alan Van’da bu yıl turizm fuarının üçüncüsü yapıldı, Van’da düzenlenen turizm fuarında Egeli turizmcilerin olmayışına çok üzüldüm, önümüzdeki yıllarda Van’da düzenlenecek olan turizm fuarına Türkiye’nin her tarafından turizmcinin katılmasını ümit ediyorum” dedi.
Yerli - yabancı 700´e yakın katımla başlayan Travel Turkey İzmir Fuarı´nda, Van standına yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.
Van standını ziyaret eden Turzim ve Kültür Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’yı Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı karşıladı. Van standını gezen bakan yardımcısı Arıcı´ya Van kahvaltısı da ikram edildi.
Van standını gezen ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Vali Yardımcısı Uslu, ziyaretçilere, Van’ın tarihi ve turizm değerleri hakkında bilgiler verdi. Uslu, standı gezen ziyaretçileri boş göndermeyerek, kendilerine Van tanıtım Cd’si, kitap ve broşür hediye etti.

UÇAN BALIKLAR CANLI CANLI TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI´NDA
Van standında bu yıl ilk kez canlı canlı akvaryumun içinde sergilenen, uçan balık olarak’ta bilinen İnci Kefali balığı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Akvaryumdaki inci kefallerini inceleyen ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Mustafa Sarı inci kefalleri hakkında bilgiler verdi.
Diğer yandan bir gözü mavi ve diğer gözü sarı olan Van kedileri de ziyaretçileri büyüledi. Van kedileri ile fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler adeta sıraya girdiler. Van standını gezen ziyaretçilere Van kahvaltısı da ikram ediliyor.
Ayrıca Van Oturma Gecesi ekibi tarafından Van yöresinden türküler söylenerek, ziyaretçilere türkü dinletisi sunuluyor. Standa kurulan dev ekranda Van tanıtım belgeseli ziyaretçiler tarafından beğeniyle izleniliyor.
Türkiye´nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ´Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansında Van Standı, yarına kadar, İzmir Uluslararası Fuar Alanında 4’üncü hol’de ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. / Prestij Haber