“NE YAPTIKLARINI AÇIKLASINLAR“

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Van'ın çözülmesi gereken önemli sorunlarının bulunduğunu, ancak bu konuda söz söyleme hakkı bulunan Kent Konseyi'nin sürekli sessiz kaldığını söyledi

VAN 23.11.2015 10:29:21 0
“NE YAPTIKLARINI AÇIKLASINLAR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Valilik, belediye, üniversite, kamu kurumu, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, oda, sendika ve dernek temsilcilerinden oluşan Van Kent Konseyi, 2012 yılında kuruldu. Konsey bünyesinde çeşitli çalışma grupları oluşturuldu ve görev alanları belirlendi. Konseyin temel amacını ise, ildeki sorunların çözümü yönünde yapılacak aktiviteleri oluşturuyor. Ancak konseyin kente katkısı bugüne kadar zaman zaman tartışılır oldu. Şimdi bir kez daha Kent Konseyi'nin işlevsiz kaldığı ve bunca soruna rağmen sessiz kalması eleştiriliyor.

"NEDEN SESSİZ?"

Ancak ildeki birçok kesimi içine almasına rağmen ve başlarda iddialı bir çıkış yapmasına rağmen konseyin etkisiz kalması eleştirilere maruz kalıyor.

Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, ilde yaşanan birçok sorun olduğunu ancak konseyin bu sorunlara karşı sessiz kaldığı eleştirisini yaptı.

"Kent Konseyi ne yapıyor?" diye soran Şahin, "Kent Konseyi en kapsamlı bir şekilde bu kenti temsil eden bir kurumdur. Ancak ildeki hiçbir gelişmede, tartışmada kent konseyinin sesi çıkmıyor, acaba neden? Çok merak ediyoruz" diye konuştu.

"NE YAPTIKLARINI AÇIKLASINLAR"

İlin önemli ekonomik, siyasal, kültürel ve sosyal problemlerinin olduğunu ve konseyin tüm bunlara müdahil olabilecek bir konumda olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"O zaman kent konseyi niye var, madem hiçbir konuda sesini duymayacağız, etkisini his etmeyeceğiz, böyle bir şeye ne gerek vardı? Ama doğru hareket edilirse kent konseyi önemli bir kurumdur. Bütün kurum ve kuruluşları içine alan ve hepsine etki edebilen bir kurumdur. Bizim beklentimiz konseyin daha etkin bir çalışma yürütmesi ve ildeki gelişmelerden haberdar olduğunu pratikte bize yansıtmasıdır, bu şekilde sessiz kalmasını hakikaten doğru bulmuyoruz."

TEKEL BİNASI

Konseyin bir faaliyet binasının da olmadığını belirten Şahin, şu öneride bulundu:
"Konsey işlevsiz kaldığı gibi kendilerine ait bir idare binaları da yok. Tarihi TEKEL binasının son durumu ne bilemiyorum ama atıl durumda. Bu binanın Kent Konseyi'ne tahsis edilmesi gibi bir durum söz konusu olabilirsen bunun doğru olabileceğini düşünüyorum şahsen."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı