NAZMİ GÜR'DEN

TBMM'ye soru önergesi

VAN 9.04.2014 11:05:37 0
NAZMİ GÜR
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in cevaplandırması amacıyla Van'ın tarım ve hayvancılığındaki durumuna ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.



Van ilinde tarım ve hayvancılık alanında gerilemeler görüldüğünü, besi hayvancılığı, süt üretimi, et üretimi ve satışı, bal ve ipek böcekçiliği gibi alt dallarının tekrar gelişmesi için ve Van ekonomisini canlandırmak amacıyla çaba harcanması gerektiğini belirten Gür, şu soruları yöneltti:

1­Van ilinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için ne tür çalışmalarınız bulunmaktadır?

Tarım ve hayvancılık için ne tür projeleriniz bulunmaktadır?
2­Van ilinde bulunan büyük ve küçükbaş hayvan sayısı nedir? Van ilinde küpesiz büyük ve
küçükbaş hayvan bulunmakta mıdır?

3­Van ilinde yıllık kesilen hayvan sayısı nedir? Cinslerine göre dağılımı nedir? Elde edilen et miktarı nedir? Elde edilen etlerin ne kadarı ihraç edilmektedir?

4­1984­2014 yılları arası Van ilinde kesilen ve ihraç edilen etlerin istatistik bilgileri Bakanlığınızın veri tabanında mevcut mudur? Mevcut ise elde edilen et miktarı yıllara göre dağılımı nedir?

5­Van ilinde besi hayvancılığı, süt üretimi, et üretimi ve satışı, bal ve ipek böcekçiliği geliştirmek için Bakanlığınızca çiftçilere ne tür katkılar sunmayı düşünüyorsunuz?

6­Bakanlığınız tarafından Van ilinde bulunan çiftçilerin daha verimli ve sağlıklı bir şekilde
Van ekonomisine katkı sağlamak için ne tür yardımlar yapılmıştır?
Prestij Haber Merkezi